Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Joi, 27 Decembrie 2012 10:51

Deschidem afacerea viitorului

Consultanții de afaceri vorbesc întruna antreprenorilor care vor să deschidă o afacere neobișnuită: ”Orientați-vă spre statele dezvoltate!”. Și deseori – cuvinetele lor nu au nici un efect.

business-blogÎn loc să privească înainte, oamenii de afaceri se uită prin părți. Toți își deschi saloane de frumusețe? Și eu îmi voi deschide unul. Toți își înregistrează farmaciile? Și noi vom proceda la fel...

În Moldova devin tot mai populare bloggurile. Acest fapt a fost atestat recent de către Guvernul Republicii. De exemplu, când Ministerul tehnologiilor informaționale și comunicațiilor prezenta sistemul mobil de documentare a populației, ministrul Pavel Filip a organizat întâlnirea nu cu jurnaliștii, ci cu bloggerii. Două săptămâni în urmă Agenția de eficiență energetică premia pe cei, care s-au evidențiat cel mai mult pe parcursul anului. Astfel, premiul pentru cea mai bună propagandă a brichetelor și a peletelor a primit nu un jurnalist, ci un blogger. Etc.

Pe de altă parte, tot mai multe ediții în versiunile sale web introduc conținutul multimedia. Ei explică aceste acțiuni prin faptul că populația s-a dezobișnuit să citească cu ochii și preferă să privească. O popularitate deosebită o are canalul privesc.eu.

A rămas de făcut următorul pas. Și anume – de a crea un blog video. În prezent așa ceva nu s-a observat în internetul moldovenesc. Iar în calitate de manual educațional poate fi recomandat serialul excelent iCarly.com, care este difuzat pe canalul Nickelodeon.

Poate cei neinformați vor întreba ”Care e afacerea în cazul dat?”. Noi vom răspunde că posesorul unui blog popular câștigă nu mai puțin decât patronul unui restaurant cunoscut. Astfel, ne vom referi din nou la iCarley. ”Noi vrem ca Dvs să faceți reclamă la adidașii produși de firma noastră.” ”Cât o să plătiți?” ”Preț standard: o sută.” ”Wow, o să ajungă pentru 20 de hamburgeri!” ”Domnișoară, ați greșit ceva. Având 100000 de dolari puteți cumpăra cu mult mai mulți hamburgeri!”

Materialul a fost pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика