Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Joi, 03 Mai 2012 03:00

Cele 5 Greşeli ale Comercianţilor cu Amănuntul Începători

Credeţi că caracterul dvs. vă va aduce succes in afaceri? Una din cele mai mari greşeli oamenii o fac atunci, când cred că comerţul cu amănuntul poate fi practicat doar într-un singur mod bine cunoscut tuturor, însă practica demonstrează contrariul.

Cele 5 Greşeli ale Comercianţilor cu Amănuntul Începători1. Necesitatea experientei in domeniu

Credeţi că caracterul dvs. vă va aduce succes in afaceri? Una din cele mai mari greşeli oamenii o fac atunci, când cred că comerţul cu amănuntul poate fi practicat doar într-un singur mod bine cunoscut tuturor, însă practica demonstrează contrariul.

Oamenii nu se gândesc la provocările şi problemele cu care se pot confrunta pe viitor. Mai raţional ar fi să lucraţi pentru început câteva luni în calitate de vânzător cu amănuntul pentru a întelege despre ce este vorba şi abia după aceea să începeţi afacerea.

2. Evoluare insuficientă a pietei

Incredibil, dar mulţi comercianţi cu amănuntul începători nu întocmesc business-planuri sau marketing-planuri. Credeţi că sună prea tare? Dimpotrivă, chiar pentru un asemenea business mic şi simplu la prima vedere sunt necesare evaluări şi planificări.

„Atunci când cineva vine şi-mi spune că a efectuat studiul necesar şi a decis să vânda marfa respectivă anume în locul respectiv, asta îmi dă siguranţa şi liniştea necesară în negocierile de mai departe”, va spune orice expert în credite al băncilor din Moldova şi a companiilor care acordă credite.

3. Agitaţie

În comerţul cu amănuntul în chioşcuri crearea brand-ului începe chiar din prima zi. Dacă marfa apare în vitrine pe neobservate, nu va atrage atentia cumparatorului si, prin urmare, nu va fi cumaprata. Cea mai mare greşeală a vânzătorilor din chioşcuri constă în aceea că ei expun prea multă marfă. Cumpărătorii sunt atraşi de marfa expusă corect, frumos şi bine structurat. In lanturile mari de magazine acest proces este organizat de firme sau departamente specializate, de merchandising.

4. Concurenţa cu comercianţii cu amănuntul mari

O mulţime de companii mici care practică comerţul cu amănuntul nimeresc în capcana preţurilor atunci când încearcă să concureze cu „rechinii”. Este o greşeală esenţială. În locul concurenţei cu companiile mari trebuie de concentrat asupra deservirii unice a cumpărătorilor şi de reacţionat imediat la cerinţele acestora.

5. Alegerea greşită a locului

Plata pentru arendarea locului poate fi enormă, însă dacă locul nu atrage clienţi puteţi nimeri într-o situaţie neplăcută în pofida mărfii de calitate. Înainte de a alege locul pentru comerţ trebuie de studiat minuţios cât de populat este raionul, contingentul de oameni vizat. De asemenea, trebuie de analizat necesităţile potenţialilor cumpărători şi de asigurat că în apropiere nu există concurenţi.

MyBusiness.md

Mai multe din această categorie: « Online Pizza ™ Deschidem afacerea viitorului »
ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика