Marți, 29 Noiembrie 2016 12:13

Butoaie, cisterne și alte produse din oțel inoxidabil fabricate în Moldova

IMG 3781
Compania „Metancor-com” este cel mai mare importator de materiale din oțel inoxidabil și din metale colorate.

Producția de articole din oțel inoxidabil a fost lansată în ideea atragerii unui public țintă mai larg. Acest tip de producție ocupă circa 20% din volumul total de producție al companiei. Sortimentul întreprinderii constă dintr-un set de bază de produse, care au o cerere constantă pe piața internă din Moldova. Actualmente, în țară activează zeci de companii care oferă produse analoage.

În primul rând, rezervoare pentru vin

Compania dispune de un atelier unde lucrează 20 de persoane. Cu ce se ocupă? Conform explicațiilor lead managerului „Metancor-com”, Alexei Chiriazev, cea mai mare parte din producție este ocupată de rezervoarele pentru vin. Este vorba despre butoaie și cisterne realizate din oțel inoxidabil, cu volumul de 50, 80, 100, 150 litri și cu un volum mai mare. De regula, întreprinderea realizează la comenzi individuale cisternele cu volumul de 1, 2, 3 tone.
Cisterna sau butoiul din oțel inoxidabil sunt mai ușor de întreținut și se curăță mai ușor, decât analoagele lor din lemn, de aceea cumpărătorul deseori optează pentru ele. Practic toată industria vinului din Moldova a trecut la utilizarea rezervoarelor din oțel inoxidabil, iar în butoaiele din lemn este păstrat circa 1% din vinuri – cele mai scumpe.

Totodată și pentru fabricarea vinului în condiții casnice este mult mai simplu și mai convenabil să utilizezi recipiente din inox.

În plus, ajutorul oferit vinificatorilor casnici nu se limiteză la producția de butoaie: „Metancor-com” realizează un set complet de produse pentru vinificația la domiciliu. În sortimentul de produse al întreprinderii se găsesc zdrobitoare și prese, realizate cu adaos de oțel inoxidabil.Hornuri

De regulă, hornurile sunt produse din fier (negru sau galvanizat). Dar persoanele care sunt atente la proprietățile materialelor preferă hornurile realizate din oțel inoxidabil. Inoxul este mai scump, însă crește durata de utilizare a produsului și simplifică întreținerea acestuia.

Balustrade

În ultima perioadă de timp, clienții care instalează balustrade în exteriorul sau în interiorul casei aleg anume produsele din oțel inoxidabil.

Pentru producătorii oficiali, afacerea cu balustradele este perturbată de producătorii ilegali. Această problemă a fost ridicată de către toate întreprinderile oficiale din „industria de inox”. Astăzi nu este prea complicat să cumperi materiale din inox pentru balustrade. De exemplu, de la „Metancor-com”. Piesele necesare sunt tăiate într-un garaj, iar montarea lor nu este prea complexă. De regulă, astfel de specialiști lucrează cu comenzile din sectorul privat. Evident, ei nu plătesc impozite, de aceea, conform spuselor lui Alexei Chiriazev, la producătorii legali pețul final al produselor este „mult mai mare”.

În ajutorul întreprinderilor legale vin comenzile de la persoane juridice, cu plata prin transfer bancar. Pentru produsele finale se dă și garanție.

Balustradele din metal negru sunt mai greu de instalat în încăpere, este nevoie de implicarea unui meșter calificat. Totodată, ele necesită o întreținere mai migăloasă – o dată la trei ani trebuie curățate, șlefuite, vopsite. În timp ce balustradele din oțel inoxidabil au nevoie doar de o curățare ușoară a suprafeței.Direcția de Sănătate Publică insistă

Medicii sanitari solicită instalarea de chiuvete de bucătărie din inox alimentar în cantinele din școli, grădinițe și din punctele de alimentație publică. Și aceste produse ocupă o mare parte din volumul de producție al întreprinderii. Acest metal este utilizat și pentru realizarea de rafturi pentru bucătării, iar pentru piața internă de produse de uz zilnic sunt realizate țevi șerpuitoare pentru aparatele de distilare, reșouri metalice pentru barbeque, frigări și grătare.
Cererea pentru articole din oțel inoxidabil a generat o reacție de răspuns: pe piață au apărut mulți producători de astfel de articole. Pot fi enumerate astfel de firme ca „Vitra”, „Metal Prom”, „Gardecor”, „Molinart”, „Madena-cons” ș.a. La sortimentul de bază de produse din inox se adaugă și altele. De exemplu mese de tăiere și scări.

Cu toate acestea, în Moldova există și întreprinderi mari, care se ocupă de producția de produse industriale complexe, de exemplu pentru fabricile din industria de prelucrare. Printre acestea se numără „Fabbri-inox”, amplasată în vecinătate cu „Metancor-com”, ei se ocupă de comenzi tehnice complexe și dispun de utilajele necesare pentru acestea (conform spuselor lui Alexei Chiriazeva, „mult mai mari decât la Metancor-com”). Totodată, „Fabbri-inox” dispune de un personal calificat.

 Sursă: madein.md


ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика