Miercuri, 04 Iulie 2012 14:28

Șervețele cu logou personalizat

Recent, în «Monitorul Oficial» al Republicii Moldova a fost publicat un anunț despre faptul ca firma «Vinny Puff» SRL își sistează activitatea. Compania a activat mulți ani, producea hârtie igienică din maculatură și se pare că nu a rezistat concurenței.

 

Recent, în «Monitorul Oficial» al Republicii Moldova a fost publicat un anunț despre faptul ca firma «Vinny Puff» SRL își sistează activitatea. Compania a activat mulți ani, producea hârtie igienică din maculatură și se pare că nu a rezistat concurenței cu întreprinderea ucraineană «Combinatul de hârtie şi carton din Kiev» (Obuhov). De fapt, nici nu putea sa reziste. Capacitatea întreprinderii din Obuhov e atât de mare, încât necesitățile Republicii Moldova sunt acoperite în doar câteva zile de lucru (combinatul prelucrează 850 de tone de maculatură pe zi, iar anul trecut Moldova a importat din Ucraina 1700 de tone de articole igienice din hârtie, din România — 100 de tone, din Austria — 70 de tone, plus cantități mici din alte 18 tari).

Șervețele cu logou personalizatTotodată, și în Ucraina, și în România există şi alte întreprinderi puternice: producția din Obuhov, spre exemplu, deține pe piața ucraineană 30%.

Probabil ca putem face concluzia că pentru o întreprindere începătoare nu are sens sa se înghesuie pe piața unde se duce lupta pentru fiecare bănuț din costul de producere.

Totodată, în Moldova apar cu regularitate intreprinderi, care aleg o cale mai simpla. Din Rusia este procurată celuloza în bobine de câte 300–500 kg, iar aici doar se «taie» în articole necesare. De exemplu, dintr-o cantitate de materie primă se pot fabrica 100 de rulouri de hârtie igienică într-unstrat sau 230 de pachete de șervețele a câte 100 de bucăți.

În același timp, oamenii se civilizează. Potrivit sondajelor, 47% din populația din Moldova prefera hârtie igienică în 2–3 straturi, care se produce doar din materie primă primară şi nu de maculatură. Utilajul pentru tăiere, făţuire şi împachetare este relativ ieftin. E altceva că fiecare întreprindere are nevoie de un «as» ce ar evidenția-oprintre alți producători autohtoni și de importatori. Un asemenea «as» ar putea deveni personalizarea. Un gadget relativ ieftin permite imprimarea pe șervetele și alte produse imaginiile necesare. De exemplu, logotipul restaurantului sau al hotelului.

Costul unei asemenea imprimări este de bănuți, însă oferă vaste posibilități de marketing. Mai ales în condițiile mentalității moldovenești, când întreprinzătorii cu venituri egale nu mai ştiu cum să-șiiasă din piele unul în fața celuilalt.

Ideea oferă multe, mai ales pentru cei care vor să gândească. Înainte de a merge la frigărui, ce fel de șervețele sau prosoape de unică folosință vor alege părinții grijulii în supermarket? Albe curate sau cu mici (vopseaua este dăunătoare, despre aceasta știu toți) desene ale lui Mikki Mouse, Ben 10, zâna Winks, lupul și iepurele din «Stai că te prind eu!»? Mai ales ca diferența de preț va fi de un leu-doi?Pot fi imprimate, de exemplu, și toaste. Sunt oameni care preferă calitatea superioară. Pentru aceștia este producția «Zeva» şi «Rioba». Dar credem că se vor găsi și mulți dintre cei care vor alege «asul» de calitate medie.

Materialul a fost pregătit de MyBusiness.md

 

 

 

 

 

 

 

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика