Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Vineri, 20 Aprilie 2012 03:00

Cum poate fi organizat un autoservice de firmă

Cum poate fi organizat un autoservice de firmă„MyBusiness” a scris deja cum poate fi deschis un autoservice Autoservice — convenabil sau ba?. În continuarea acestui subiect vă propunem o metodă de “a ieşi” din garaje şi a ocupa o nişă legală.

În Moldova a existat compania “Valmi” care în bază de franciză dezvolta o reţea europeană de autoservice-uri “Autofit”. Ideea principală care stă la baza concepţiei fondatorilor germani ai reţelei “Autofit” constă în producerea pieselor de schimb de firmă la preţuri mici. Cum poate fi realizată această idee? De exemplu, compania germană “Zf” produce piese de schimb pentru uzinele “Mercedes”, “BMW”, “Audi”. O parte din aceste piese de schimb sunt împachetate în ambalajul de firmă al uzinelor de automobile, iar o parte sunt ambalate sub marca comercială proprie “BOGE”. Acestea din urmă nu se deosebesc de primele prin calitate, însă sunt de trei ori mai ieftine. Acestea sunt legile autoservice-lor autorizate.

După ce a acumulat experienţă şi a devenit unul din cei mai mari importatori de piese de schimb în Moldova, compania “Valmi” şi-a schimbat denumirea în “AutoMall” şi a început să dezvolte reţeaua proprie “Automall Partner Service”. De menţionat, că la această reţea au aderat deja câteva staţii de deservire ale concernului “DAAC Hermes”.

“Ce oferă parteneriatul la reţeaua noastră? În primul rând, după semnarea contractului de franchising organizăm instruirea întregului personal. Inginerii şi personalul tehnic sunt instruiţi în domeniul business comunicaţiilor cu clienţii şi familiarizaţi cu programul de evidenţă, care este unic pentru toţi participanţii la reţea. Mecanicii primesc ultimile informaţii ce ţin de amortizoare, sistemele de frânare etc. În total, avem 9 cursuri de instruire”, relatează şeful Departamentului Dezvoltare “AutoMall”, Denis Nevedomschi.
“De asemenea, oferim haine speciale de lucru. (La etapa iniţială de colaborare – contra plată, peste o anumită perioadă – gratis. Aceasta este valabil şi pentru cărţile de vizită, steaguri şi alte materiale). Participanţii la reţea obţin acces la baza de instrumente speciale. De exemplu, pentru a înlocui cureaua de distribuţie a gazelor la popularele mărci „Dacia Logan” şi “Renault Laguna” este nevoie de instrumente care costă câte 300 de euro fiecare. De ce aceste instrumente trebuie să fie procurate în condiţiile în care pot fi luate de la noi gratis?

Bineînţeles, membrilor reţelei noi le vindem piese de schimb cu reduceri maximale. De menţionat, că noi nu cerem redevenţă pentru franciză, ci doar angajamentul de a realiza cu noi rulajul comercial garantat.

Al doilea program este realizat în comun cu „BOGE Service”. În cadrul acestuia noi, în calitate de provider în Moldova, oferim diversă asistenţă celor care se specializează în reparaţia amortizoarelor şi suspensiei. De altfel, în anul 2007, compania “Zf” ne-a recunoscut drept cel mai bun provider “TM BOGE” din 20 de ţări”.

AutoMall

Materialul a fost pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика