CE banner 1160x100 violet2

Luni, 06 August 2018 12:33

Un tanar din Comrat si-a deschis un service auto cu un grant din partea Uniunii Europene

dbd98df2002b880f0e0edf1039c51359De la idee - la afacere. Un tanar din Comrat, la cei 25 de ani, si-a transformat visul in realitate. Pasionat de masini, acesta si-a deschis un service auto in localitatea de bastina. Spune ca le sare in ajutor chiar si soferilor care au ramas cu masina defecta in mijlocul drumului. Iar astfel a reusit sa atraga o multime de clienti.

De mai bine de jumatate de an prestarea  serviciilor a devenit pentru Alexandru Holostenco un stil de viata si cea mai mare pasiune. Ideea unui service auto i-a venit, acum cativa ani, pe cand era elev la Colegiul de Transporturi din Chisinau. Ca sa-si implineasca visul, Alexandru a lucrat o perioada ca mecanic auto pentru a acumula experienta si bani.

Alexandru HOLOSTENCO, ANTREPRENOR:Studiind masinile, acumuland experienta si curaj am hotarat singur sa-mi fac echipa pentru a presta servicii si reparatii de calitate.” 

 Astfel, de mai bine de jumatate de an nu mai este angajat, dar isi conduce propria afacere. Datorita unui grant de 3000 de euro oferit de UE si banilor pe care i-a adunat pe parcursul anilor si-a cumparat utilajul necesar pentru service-ul auto.

Alexandru HOLOSTENCO, ANTREPRENOR:Am inceput sa lucram. Oamenilor le place si oamenii vin. Sincer, nici nu m-am asteptat la asa cerere, nu eram pregatit.”

 Angajatii sunt prietenii pe care si i-a facut la colegiu.

Alexandru HOLOSTENCO, ANTREPRENOR:Cand omul are dorinta sa invete, are o motivatie, atunci foarte repede invata. Acum ei pot sa faca reparatii complicate, pe care le fac mesterii cu experienta de 20-25 de ani.” 

Vladimir SLAV, MANAGER:Sunt foarte multumit. Nu trebuie sa plec nicaieri.”

 Si pentru ca deseori se intampla ca vehiculele sa se defecteze chiar pe drum, Alexandru le vine in ajutor soferilor. 

Alexandru HOLOSTENCO, ANTREPRENOR:Noi iesim cu acesta valiza unde suntem solicitati, il conectam la automobil, vedem ce erori sunt, vedem ce detaliu nu lucreaza si unde trebuie sa lucram. Excludem defectiunile. Acest program are toate schemele, toate caracteristicele tehnice ale camioanelor.”

 Oleg FORMUZAL, ANGAJAT: Fara computer in ziua de azi este dificil. Diagnosticarea nu este complicata, dar trebuie sa intelegi, sa gandesti corect ca sa iei o concluzie corecta. La lucru vin cu placere pentru ca imi place ceea ce fac.”

 Tanarul antreprenor spune ca a reusit sa-si faca o lista de clienti fideli. Printre ei este si acest barbat.

“M-am pornit in Rusia si s-a stricat masina la intrarea in Comrat. Am intrat si baietii m-au primit fara rand. Nu sunt pentru prima data. Sunt multumit de serviciile prestate.”

Acum tanarul isi doreste sa-si largeasca afacerea.

Alexandru HOLOSTENCO, ANTREPRENOR: In viitor sa am cladirea mea si sa maresc serviciile prestate pentru tehnica agricola, camioane. Spre asta mergem.” 

 Alexandru este unul dintre cei 30 de tineri care au obtinut un grant european in cadrul unui program finantat de UE in Gagauzia si raionul Taraclia.


Sursa: PRO TV

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика