Duminică, 01 Martie 2015 16:31

Profesie: consierge personal

con5Serviciul de consierge e o nuotate în sfera de servicii a Moldovei. În decembrie anul trecut s-a lansat primul serviciu de realizare profesională a cerințelor de uz casnic – Personal Consierge.

În prezent, profesia de consierge se rezumă la imaginea unei persoane, care are grijă de clienții unui hotel în asigurarea acestora cu condițiile favorabile de trai. Totuși, lista de funcții a unui consierge s-a extins peste limitele bine-cunoscute. Astfel, în întreaga lume există companii care oferă serviciile sale de executare a diferitor cerințe de uz casnic pentru clienții săi. Unele din puținele oferte pe care le propune prima firmă de consierge din Moldova sunt – curier, livrarea produselor, florilor și cadourilor, comanda biletelor, bronarea meselor în restaurante și a camerelor de hotel, plimbatul câinilor, bonă pentru o oră, ducerea rufelor la spălătorie, traducătorul și ghidul personal.

Totul începuse de la participarea Irinei Rogojina (fiind în prezent directorul SRL Personal Consierge) la proiectului “Business Factory”, unde ea a venit pentru a-și dezvolta ideea de organizare în Chișinău a serviciilor de consierge pentru turiștii internaționali. În cadrul proiectului, Irina a avut posibilitatea să afle din experiența personală cât ar costa acest lux cu grupul de turiști din Turcia.

“Totul a decurs bine și turiștii au rămas mulțumiți. Iar eu am înțeles că acest domeniu de activitate e cerut pe piață și are perspective de dezvoltare. Oaspeții internaționali, care ajung în Moldova și nu știu particularitățile de trai în țară, au nevoie de serviciul dat, ce îi ajută să se simtă aici confortabil”, - a povestit pentru MyBusiness.md directorul SRL Personal Consierge Irina Rogojina.

con1 копияDupă finalizarea proiectului “Business Factory”, ea se dedicase complet dezvoltării afacerii. După spusele ei, a avut nevoie, pentru lansare, 1000 euro (pentru înregistrarea firmei, pregătirea anunțurilor publicitare și a cărților de vizită, deschiderea paginei web, unde turiștii au posibilitatea să-și alcătuiască în mod individual lista de servicii consierge pentru perioada de ședere în Moldova).

“Noi (lucrez împreună cu sora mea) am renunțat la ideea de arendă a oficiului din cauza prețurilor prea ridicate pentru aceasta. Comunicarea cu clientul are loc prin internet. În plus, noi avem mașină. Faptul dat ne permite să corespundem principiului nostru: “Noi venim la client”. În acest caz, oficiul nostru e pe roți”, - spune Irina.

Într-o perioadă scurtă de timp, Personal Consierge a reușit să-și extindă activitatea, oferind serviciile de consierge și pentru locuitorii Chișinăului. Potențialii con4clienți sunt mame, ce au copii mici. Acestora sunt destinate ofertele de plată a serviciilor comunale, bonă pentru o oră, întâlnirea copilului de la școală sau grădiniță. Altă categorie de clienți ar putea fi oamenii de afaceri, care duc lipsa de timp personal și au nevoie de o persoană care ar putea să le rezolve unele sarcini individuale (luarea hainelor de la curățătorie, livrarea cadourilor și florilor, bronarea biletelor).

“Lista de servicii oferite de Personal Consierge e foarte mare datorită contractelor încheiate cu diverse firme din sfera de servicii. Pentru moment, nu avem nevoie de angajați. Am ales calea de mediere a intereselor fiecărei părți participante: clienți, firma, care poate să ofere serviciile corespunzătoare și compania noastră de consierge-service”, - a spus Irina.

Cum funcționează această ofertă? „Comanda diferitor servicii (livrarea hainelor la curățătorie, plimbatul câinelui, spălarea geamurilor) se realizează online de către client pe site-ul nostru. De exemplu, un antreprenor are nevoie să-și spele costumul. Noi îi luăm hainele, le livrăm la curățătorie chimică și, după, le întoarcem clientului. Cu toate acestea, el nu trebuie să-și piardă timpul în căutarea firmei, iar prețul pentru serviciul oferit de noi se va echivala cu suma pe care con3clientul ar fi plătit-o individual. Care e profitul, atunci? Noi am încheiat mai mult de 100 de contracte avantajoase (cu reduceri) cu companiile care oferă diverse servicii. Din diferența de preț, noi obținem resurse financiare în realizarea misiunii noastre și oferim avantaje firmelor colaboratoare. Sau, de exemplu, o mamă ocupată are nevoie de bonă pentru câteva ore. Îi este mai avantajos să apeleze la serviciile noastre, astfel încât firmele specializate preferă să încheie contracte de lungă durată. Noi, însă, ne orientăm spre satisfacerea nevoilor după caz”.

Cât costă servicul de consierge în Moldova? “Noi oferim servicii simple, astfel nu dispunem de un price-list tradițional. În schimb, noi discutăm cu clientul toate detaliile pentru a-i înțelege nevoile – prețul serviciului, care include anumite oferte și nimic mai mult. În colaborare cu oamenii de afaceri, plata se realizează pe oră, iar cu persoanele fizice negociem prețul în dependență de volumul cererii. Pot să afirm că prețurile nu sunt exagerate. E mai prețios timpul pe care clientul ar putea să-l dedice sarcinilor date”, - a răspuns Rogojina.

Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика