Duminică, 01 Martie 2015 19:29

Izolarea termică din Leova – calitatea ce depășește Europa

izo09“Răspund pentru cuvintele mele, nu avem concurenți pe piața moldovenească, afirmă categoric directorul companiei Izoterm Service Ruslan Diacenco. – Iar unele lucrări executăm mai bine decât companiile internaționale. Noi am avut posibilitatea să comparăm când am lucrat la o fabrică de zahăr din Rebublică. Înainte, acolo au fost specialiștii din Germania. Noi, totuși, i-am depășit, - așa au afirmat clienții”.

Izoterm Service a apărut anul trecut, când în Moldova s-au întors de peste hotare patru persoane. Și-au adunat resursele și au creat compania de realizare și de izolare a țevilor, rezevoarelor, sistemelor de încălzire centralizată și de ventilație din aluminiul inoxidabil. Directorul și generatorul ideei de formare a companiei devenise Ruslan Diacenco. A lucrat în Italia 15 ani în executarea și montarea sistemelor de izolare termică. Astfel, când s-a întors, știa deja toate particularitățile acestei meserii.

izo07Nu ne-au ajuns resursele financiare existente, povestește Ruslan. Ne-a ajutat programul “PARE 1+1”. Am încheiat contractul pentru trei ani cu incubatorul de afaceri din Leova și am început activitatea. Suntem în incubator deja de un an. Avem realizate câteva lucrări.

Ruslan Diacenco activează în compania sa în rând cu toții. Marketologul Andrei Macahaniuc afirmă cu certitudine că o mică afacere trebuie să funcționeze după acest principiu: “Suntem toți egali. De exemplu, eu analizez piața. Însă, în același timp, lucrez la fel ca și directorul nostru. Am activat peste hotare 12 ani într-un alt domeniu. Acum, însă, studiez izolarea termică. În prezent, noi producem polistiren rotund pentru izolarea termică a țevilor și am început să lucrăm asupra vatei minerale. De activitatea noastră sunt interesate fabricile de vinuri, deoarece rezervoarele izolate se importă din vest. Iar noi le producem pe loc: 10 metri în lungime, 3 metri în diametru. Realizăm foliile și nituirea la un nivel cu Europa. Aici se găsesc perspectivele noastre de dezvoltare”.

izo04Deși Izoterm Service e o companie tânără, cei patru antreprenori au reușit să lucreze pe unele obieccte prestigioase. Unul din ele ar fi Franzeluța: “Acolo am lucrat asupra încălzirii centralizate și de izolării ei, - povestește Ruslan Diacenco. – Am primit comenzi de la JLC și de la multe firme de vinuri, unde totul se ține pe metale inoxidabile și pe izolarea termică. Am fost în Cricova, am primit o comandă de la Veris-vin. Fabrica renumită Spicul de Aur din Bălți, la fel, a apelat la serviciile noastre – acesta a fost un obiect mare. Anume atunci clienții au început să afirme că lucrăm bine și calitatea noastră se echivalează cu cea europeană – totul e executat cu grijă și precizie”.

În același timp, atelierul companiei se extinde pe doar 40 m.p. Incubatorul din Leova nu a găsit o încăpere mai mare. “E greu să lucrezi într-un spațiu limitat, - povestește Andrei Macahaniuc, - însă când o să ne dezvoltăm, o să găsim o izo08încăpere mai mare”. Între timp, micul colectiv produce în atelier țevi cu izolare termică și realizează comenzi individuale – pentru conducte de apă și hornuri. Cererea vine de la case private și blocuri de locuit. Materia primă – aluminiu, e comandat în Chișinău prin mediatori, - explică Andrei Macahaniuc. – Compania e prea mică pentru o colaborare directă cu furnizorii de metal. Conductele de apă și hormurile sunt lucrări sezoniere. Cererea pentru hornuri vine primăvara și toamna, iar pentru conducte – toamna. Astfel, fie avem mult de lucru, fie nu facem nimic. Așa ne dedicăm timpul și unor comeniz mici”.

Colaborarea cu persoanele fizice și cererile de la firmele raionale reprezintă pentru compania Izoterm Service doar 10% din volumul total de activitate. “Atunci, poate, trebuie să vă mutați în capitală?” “Lăsați-ne să creștem mai mult și după vom decide ce o să facem în continuare”, - a răspuns Andrei Macahaniuc.

Artcol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика