Duminică, 23 Februarie 2014 16:02

Femeile le adoră. La fel și direcorii de supermarketuri

"Aceste gentuțe vor avea o cerere înaltă, - își exprimă speranțele directorul micului business Lencoria Corneliu Calmîș. - Și lumea din jurul nostru va deveni un pic mai pură".

Bag01"Seamănă cu o pânză..." – a observat reporterul de la mybusiness.md. "Seamănă, însă nu este pânza, - a răspuns Corneliu Calmîș. – Este polipropilena non-țesută – la o presiune înaltă se elimină fire subțiri de polipropilenă, care după se comprimă. Datorită acestu fapt, materialul se descompune repede în aer liber. Astfel, el prezintă un produs ecologic".

 

"Propilena non-țesută este un material nou?" "Nu – este utilizată de mult timp. Polipropilena

Bag05

de o denistate mică este folosită în scopuri medicinale – din ea se fac halate, măști, măști respiratorii. Materialul prelucrat de noi la execuția genților se aplică în industria mobilieră. Și nu noi am fost pionerii în afacerea dată. În Moldova câteva

întreprinderi deja au stăpânit tehnologia de executare a genților din polipropilena non-țesută.

 

Dacă vă este interesant să citiți mai multe despre acest material, căutați în Google spunbond non woven – veți afla despre tehnologia de execuție și alte detalii".

 

"Care ar fi specificul genților companiei Dvs?" "Dacă observați, - Corneliu Calmîș a scos de pe perete o geantă mare de cumpărături, Bag02- aici părțile genții sunt legate prin fire obișnuite..." "Seamănă cu țesături de pe blugi". "Da. Iar noi le coasem prin inserții speciale – la margini pare să fie un decor. Prin așa metode prelucrăm și mânerele, uneori chiar inserăm și desene în relief. Utilizăm și imagini colorate cu multe nuanțe. Este o tehnologie nouă și perfecționată". "Arată frumos". "Deaceea noi primim mai multe comezi de la superkarketuri. Gențile noastre sunt mai plăcute ochiului".

 

Lencoria a riscat să producă genți din polipropilenă non-țesută. Întregul atelier e plin de cutii multicolore: unele micuțe pentru a ambala cadouri (parfumuri, bomboane), altele mai mari pentru produse alimentare. "Va rezista oare greutatea cumpărăturilor?". "Desigur, - răspunde directorul Lencoria, indicând spre o gentuță care pare să fie fragilă, - aceasta va rezista până la 7 kilograme". "Dar Dvs. vorbeață că ea repede se descompune?". "Da, în cazul în care o veți pierde ori o veți arunca". "Ce provoacă descompunerea ei?". "Razele solare și microogranismele. Iar dacă o veți folosi în calitate de geantă obișnuită, ea va rezista câteva zeci de vizite la magazin. Geanta poate fi spălată în apa caldă – până la 30 de grade. Însă nu poate fi netezită cu fierul de călcat".

 

Proprietarul Lencoria a luat de pe cârligul de perete o geantă mică de o culoare pală, executată parcă din termos. "Este un lucru extraordinar, pare atât de elgantă", - am lăudat eu capodopera. "Și costă relativ ieftin – 10 lei. Gentuța dată este pentru bărbați, ei le achiziționează pentru șampanie. Într-un astfel de ambalaj vinul spumant va arăta mult mai bine, decât într-un pachet uzat".

Articol este pregatit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70