Duminică, 23 Februarie 2014 16:23

Romantism profitabil

Date-ul romantic pe un acoperiș care deschide priveliștea luminilor de seară a Chișinăului reprezintă o noutate în domeniul seviciilor de ocazie.

svid3 - любовь гросу Proiectul „Te iubesc" afost lansat la mijlocul lunii septembrie a anului trecut de către tânăra business-lady Liubovi Grosu. Întâlnirile romantice au devenit populare în rândul îndrăgostiților mai mari de 20 de ani, precum și a perechilor căsătorite de mult timp. Totodată, în 60% a cazurilor, femeile sunt inițiatoarele organizării unor astfel de date-uri. Despre gradul înalt de solicitare a serviciului vorbește și faptul că îndrăgostiții romantici doreau să se întâlnească chiar și pe acoperișul înzăpezit.
„Ideea organizării date-urilor și a sărbătorilor pe acoperiș, în situația în care îți poți surprinde plăcut jumătatea cu un cadou inedit, serbând o dată importantă, nu-mi aparține. Astfel de servicii sunt răspândite pe larg în numeroase orașe ale lumii, fiind foarte populare în rândul îndrăgostiților din Moscova, Sankt Petersburg, Kiev. Inițial am vrut să-mi sărbătoresc ziua de naștere pe acoperiș. A ieșit minunat. Și m-am gândit că ar fi o idee interesantă să le propun și altora această variantă de organizare a sărbătorii", - i-a zis Liubovi Grosu reporterului mybusiness.md.
Cugetând timp de o lună despre cum ar putea aranja totul, Liubovi a semnat patentul pentru organizarea evenimentelor, apoi a negociat cu administratorul unei clădiri din capitală în vederea închirierii acoperișului, a formulat pacheturile de servicii (de bază și extins), a pregătit elementele de decor necesare pentru o seară romantică (o măsuță, două fotolii, plapume, felinare, lumânări). Ulterior, a creat o landing page, care, conform spuselor lui Liubovi Grosu (e specializată pe marketologie), reprezintă un instrument de internet-marketing de impact major, a cărui scop principal constă în transformarea vizitatorilor site-ului în clienți potențiali. Cât despre publicitate, aceasta a fost amplasată pe rețelele de socializare. Astfel au apărut primii clienți.
„Site-ul teiubesc.md este cât se poate de simplu, fără informații în plus. Doritorii de a rezerva o anumită dată și oră pentru date-ul romantic aleg un set de servicii propuse și lasă datele sale de contact. Pentru o organizare mai bună, am introdus un sistem de plată în avans, iar dacă cu trei zile înainte de data stabilită clientul se răzgândește, atunci îi va fi returnată întreaga sumă plătită", - spune Liubovi.
În pachetul de bază al unui date cu durata de o oră sunt incluse suportul muzical, ședința foto (de 20 de minute), o sticlă svid1de șampanie (iarna – vin fiert), ceai, biscuiți. Înainte de date, clienții semnează o înțelegere în vederea faptului că poartă răspundere pentru comportamentul lor pe acoperiș. La dorința clientului, pentru o sumă adăugătoare, pot fi chemați muzicanți, se poate organiza un foc de artificii, tort, cină, petale de trandafir, o limuzină la scară. „Cu puțin timp în urmă, o pereche a coborât de pe acoperiș și au plecat cu limuzina ca să continuie sărbătoarea în altă parte", - precizează Liubovi.
O singură oră pentru date, dar ce poate fi reușit în acest timp? „Poți face multe într-o oră", - a zis râzând Liubovi și a continuat: „Dar oamenii reușesc să simtă ceva deosebit și să-și spună lucruri importante. Seara pe acoperiș, când orașul e împânzit cu lumini, se creează o senzație aparte, îndeosebi la persoanele îndrăgostite și romantice, aceste lucruri pot fi observate pe fețele lor. Totodată, acum are loc un oarecare boom al date-urilor cu cerere în căsătorie, probabil pentru a reuși să-ți programezi nunta pe vara-toamnă".
Primăvara, Liubovi planifică să lanseze încă două servicii romantice „O cină pentru doi în troleibuz" și „Un Romeo contemporan", a cărui sens constă în faptul că îndrăgostitul, cu ajutorul unui suport special, va apărea la geamul iubitei cu flori, muzică și baloane. Deja există comenzi pentru aceste servicii. Apropo, la întrebarea cu referire la închirierea troleibuzului pe o oră, în parcul de troleibuze au răspuns fără pic de mirare, indicând clar suma de 500 de lei.

Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70