CE 1160x100 4 2

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Miercuri, 01 Mai 2013 12:01

Bazele principiului de marketing

Metodele de marketing, despre care vă voi relata, sunt destinate micului business. Există o probabilitate înaltă că la utilizarea lor afacerea Dvs se va dezvolta mai rapid.

Sunt destinate Dvs dacă:

  • sunteți prorietarul întreprinderii;
  • lucrați pentru cineva în calitate de director, administrator;
  • doriți să lansați propria afacere.

Începeți să le aplicați azi și deja mâine ele vă vor aduce avantaj. Dacă nu aveți propria companie, ele la fel vă vor fi de folos – veți putea să le utilizați la locul de muncă.

Ce este o afacere? Este cooperare a două părți. Esența afacerii constă în crearea unor relații eficiente. Trebuie să rețineți acest fapt.

90% din toate vânzările depind mai mult de emoții, decât de prețuri. Mulți antreprenori gândesc că prețul – este o condiție determinantă. Aceasta este cauza că ei își pierd afacerea.

Marketing – e mai mult decât o publicitate. Publicitatea – este o parte mică din marketing. Marketing – este cooperarea afacerii Dvs cu societatea. Societatea – este clientul permanent.

* Nu uitați de cumpărător după ce el a realizat procura, încercați să mențineți cu el relații bune.

În magazinul Dvs a intrat un client și a realizat cumpărătura. Dacă nu veți arăta că sunteți interesat de el, dacă nu-l veți patrona, atunci el nu va mai veni.

Cercetările au demonstrat că e de patru ori mai ieftin de a menține clientul decât de a atrage pe unul nou.

* În loc să vedeți în alți oameni de afaceri concurenți și dușmani, învățați să dezvoltați relațiile de parteneriat.

Învățați să vedeți în alți oameni de afaceri prieteni și veți avea mereu succes.

* Nu gândiți despre dezvoltare, atrageți atenție asupra venitului.

Fără venit veți bea apa cu sare. Fără venituri barca se va scufunda. Veniturile Dvs trebuie să fie destul de înalte pentru a acoperi toate cheltuielile. Uneori dezvoltarea poate aduce pierderi. Căutați, în primul rând, noile posibilități de obținere a venitului.

* Îndreptați-vă afacerea spre grupuri mici de cumpărători sau spre indivizi, dar nu spre grupuri mari.

De ce? Deoarece e mai ușor de legat prietenia cu ei. Aceasta se numește marketing de nișă.

Afacerea turistică – este cea mai mare industrie din lume. Aici intră călătorii, mașini, vacanțe, bilete de avion și multe altele. Acest tip de afaceri aduce sute de miliarde de dolari anual. În ultimii patruzeci de ani această industrie crește anual cu 10%. Este destul de mult.

Există trei grupe de cumpărători: noi, permanenți și cei care v-au recomandat. Ultimele două grupuri sunt cei mai buni cumpărători. După acțiunile lor puteți analiza cât succes aveți, cât de bun vă este produsul sau serviciul. Cumpărtorul permanent și cel cu recomandare la fel vă poate arăta calitatea produsului. Ei au nevoie de mai multă atenție decât cei noi.

* Învățați să măriți volumul operațiunilor monetare prin ofertă.

Întrebați dacă clientul mai are nevoie de ceva. Astfel veți putea să obțineți clienți permanenți. Când oamenii vin la voi în magazine sau la oficiu, permiteți-le să simtă atenția Dvs. Dacă veți reuși în acest fapt, ei vor reveni.

Motivul de bază de ce oamenii își pierd afacerea constă în faptul că ei își vând produsul sau serviciul foarte ieftin. Aici doresc să menționez că în afară de bani, afacerea necesită timpul, energie și imagnația. Gândiți mai mult asupra inovațiilor.

Doresc să vă dau un sfat cară vă va ajuta să vă ridicați la un alt nivel. Studiați limba engleză. Pentru ce? Engleza – este limba de afaceri. Dacă știți engleza, atunci puteți conduce o afacere în Europa de Vest sau în alte regiuni vestice.

David Luțîc

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика