CE 1160x100 4 2

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Marți, 30 Aprilie 2013 03:00

Cum să depășești concurentul

Concurența – este minunat. Ea este utilă atît pentru cumpărător, astfel încît el are posibilitatea realizării unei alegeri, cît și pentru businessman, deoarece astfel el își perfecționează capacitățile sale.

Fără concurența noi devenim lenoși.

Dvs mereu veți avea concurenți. Nu le puteți controla mereu, dar puteți micșora influența lor. Să vedem trei modalități de a realiza acest fapt.

1. Folosiți metode netradiționale de marketing

De obicei, oamenii de afaceri utilizează aceleași metode de marketing ca și concurenții lor. Lucrați asupra creării noilor metode netradiționale pentru a vă diferenția de la concurenții Dvs. Marketingul unic va atrage mai mută atenție și veți putea realiza mai multe vânzări.

De exemplu, scrieți cea mai bună publicitate pe o felicitare și trimiteți-o cumpărătorilor. Felicitările nu sunt scumpe și cu ele e foarte ușor de lucrat. Majoritatea clienților le citesc.

2. Găsiți piața omisă de marketing

Dvs nu puteți să nu evitați concurența dacă vindeți produsul pe aceeași piață împreună cu concurenți. Găsiți acele nișe pe piață care au fost omise de concurenții Dvs sau acea piață unde concurența va fi mică.

E important să demonstrați clientului avantajul pe care acesta îl poate obține din produsul sau serviciul oferit. De exemplu, un marketolog a creat astfel de metode de vânzare, care corespundeau cel mai bine cu interesele fiecărei nișe:

  • Lucrul part-time la domiciliu pentru mame, care au grijă de copii.
  • Posibilitatea de a-și începe propria activitate pentru angajații companiilor mari.
  • Câștigul suplimentar fără un grafic sever și control din partea conducătorului pentru pensionari.

3. Fiți specialist

Una din cele mai eficiente metode de a depăși concurentul – este de a deveni specialist într-un domeniu restrâns din afacerea personală.

Nu e atît de important de a umple piața cu produse pentru a deveni specialist. Doar alegeți un produs sau un serviciu unic și propuneți-l pe piață. Includeți dovezile clienților și recomandările altor profesioniști, care vor confirma că sunteți cel mai bun.

Atenție: afacerea, ce se specializează pe oferirea serviciilor, poate utiliza prețurile mai ridicate. Cumpărătorii sau clienții vor plăti pentru un tip special de servicii. Unii vor crede că prețul este mai mare deoarece sunteți profesionist de clasa superioară.

Veți avea concurenți pînă la momentul lepădării afacerii Dvs, dar aceste trei metode vă vor ajuta să micșorați concentrarea sau să o evtați complet.

David Luțîc

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика