Miercuri, 15 Aprilie 2015 14:26

Peste 100 de vinuri de casă vor putea fi degustate în cadrul Festivalului „Polobocul de aur”

logo poloboc15.04.2015, Chișinău - Festivalul Polobocul de aur, organizat în premieră de Camera de Comerț și Industrie pe 25 aprilie, își va deschide porțile începând cu orele 10.00 și va cuprinde evoluția ansamblurilor folclorice din regiunea Codrilor, activități de teatru gastronomic cu participarea personalităților din viața publică,  mai multe concursuri gastronomice între gospodinele din regiune, dar și concursuri distractive de asamblare și de rostogolire a butoaielor.

Principala atracție a Festivalului, care se va desfășura în localitatea Răciula, raionul Călărași, o va constitui, evident, standul a cca 40 de producători de vin de casă care au participat la concursul „Polobocul de aur” și care vor expune spre degustare peste 100 de vinuri artizanale. În baza biletelor procurate de pe Iticket.md sau la intrare, vizitatorii vor a avea dreptul de intrare și participare la toate evenimentele din cadrul programului pe parcursul întregii zile.

La orele 14, pe scena principală, va avea loc ceremonia de premiere a învingătorilor concursului „Polobocul de aur 2015” și „Preferințele consumatorilor”. Învingătorii concursului „Polobocul de aur” organizat de CCI de 12 ani, au fost selectați de un juriu profesionist, iar consumatorii vor putea vota pentru vinul preferat cu tichetele speciale încorporate în biletele de intrare la Festival.

Atmosfera de sărbătoare va fi asigurată de ansambluri folclorice din regiunea Codrilor și un concert cu Pavel Stratan.

Atât vizitatorii, cât și producătorii de vin vor putea participa gratuit la două master class-uri în producerea vinului de casă, organizate de Oficiul național al Viei și Vinului și Asociația micilor producători de vin din Moldova. Master class-urile vor cuprinde informații despre selecția strugurilor pentru vin, procedurile și etapele de fermentare, conservarea vinului, standardizarea calității vinului și descrierea cadrului legal pentru înființarea unei entități comerciale. De asemenea, va fi aranjată și o mini expoziție a utilajului pentru producerea vinului.

La standul Asociației Naționale pentru Turism Rural, Ecologic și Cultural vor fi oferite consultări individuale privind dezvoltarea propriei afaceri turistice rurale, dar și un seminar specializat privind „Modalitățile de înregistrare și deschidere a unei pensiuni rurale”.

În cadrul târgului meșterilor populari din regiunea Codrilor, care cuprinde raioanele Călărași, Ungheni și Nisporeni, vor fi organizate master class-uri în olărit, împletit în lozie și dogărit. Pe parcursul zilei, operatorii turistici vor oferi tururi la cele patru mănăstiri aflate la doar câțiva kilometri distanță de Răciula, inclusiv Mănăstirea Răciula, Frumoasa, Hârjauca, Hârbovăț, pensiunile Casa mierii sau Casa părintească.

Programul integral al Festivalului și alte detalii pot fi găsite pe site-ul CCI: http://chamber.md/ro/polobocul-de-aur

Parteneri: Ministerul Culturii, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Agenția Turismului, Oficiul Național al Viei și Vinului, Asociația Micilor Producători de Vinuri, Proiectul USAID CEED II, Consiliile Raionale Ungheni, Călărași, Nisporeni,  Starnet, Fabrica de Sticlă din Chișinău, Zona Economică Liberă Ungheni-Business, Efes Vitanta Moldova Brewery, Iticket.md, MGM, standul Asociației Naționale pentru Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC), Asociația Națională pentru Turism Receptor (ANTRIM), EtnoGastronomica. Partener media general este IPNA Teleradio Moldova. Parteneri media – Diez.md și MyBusiness.md.
ODIMM logo
280 70
WINEWIN 2020