Miercuri, 18 Martie 2015 12:20

Tendințele primăverii în industria fashion: DIN INIMĂ Spring Fashion Weekend 2015

fw1Colecțiile brandurilor autohtone, prea numeroase pentru a încăpea într-o singură defilare, au dat tonul acestei primăveri în cadrul celor două zile de prezentări DIN INIMĂ Spring Fashion Weekend 2015, ediția a VII-a. 33 de designeri moldoveni și-au etalat noile creații, lucrate cu mult suflet și dedicație, în cadrul unui show savurat cu admirație de către public. Pentru rolurile de modele au fost invitați politicieni, oameni de afaceri, personalități din cultură și industria muzicală, jurnaliști și vedete, care au defilat cu mândrie în ținute 100% autohtone. Organizatorii – Asociația  Patronală a Industriei Ușoare din Moldova (APIUS), Asociaţia Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM‬) şi Proiectul USAID CEED II – au reușit să abordeze evenimentul în mod creativ și să îi dea un nou format.


Doina Nistor, directorul Proiectului USAID CEED II: „Tot mai mulți designeri vor să fie prezenți pe podiumul „DIN INIMĂ”, pentru că acest eveniment oferă un plus de valoare muncii lor, dar și o pistă de promovare pentru creațiile autohtone. Odată cu fiecare ediție, DIN INIMĂ devine o și mai mare provocare, pentru că vrem să surprindem și să Kaim Marinavenim cu ceva nou. Ne-am propus ca de data aceasta modelul să fie mai aproape de om, pentru că este un eveniment de comunitate. Sperăm că la toamnă vom avea chiar un Fashion Week.”


Colecțiile de primăvară prezentate au fost cât se poate de variate și originale. Creatorii de modă au optat atât pentru nuanțe pale, combinându-le cu cele mai intense și profunde culori, cât și pentru stilul sobru, cu accesorii discrete sau, dimpotrivă, pentru look-uri îndrăznețe și opulente.


Olga Coţman, designer: „Colecția este voluminoasă, iar gama de culori - intensă. Avem diferite modele de fuste, bluzițe, jachete. Orice domnișoară va fi admirabilă, elegantă și în același timp se va simți confortabil în ținutele noastre.”


Atât designerii consacrați, cu branduri deja îndrăgite, cât și tinerii creatori au reușit să cucerească prin măiestrie și ingeniozitate.
Monica Babuc, ministrul Culturii: „O bună parte a garderobei mele o constituie produsele designerilor moldoveni, pe care le recomand tuturor cu mare căldură, pentru că sunt autentice și de calitate. Am avut multe ocazii de a etala ținutele creatorilor noștri în afara ţării și mai mereu am fost întrebată cine e autorul articolelor vestimentare pe care le port. Designerii din Moldova stârnesc un mare interes și admirație, lucru care mă bucurăfw5 nespus și mă face să fiu încrezătoare în viitorul industriei ușoare din Republica Moldova.”


Olia Tira, interpretă: „A devenit pentru mine o tradiție să particip la DIN INIMĂ Fashion Walk. Unul dintre organizatori m-a numit veterană a acestui show. An de an, port cu mare drag colecţiile designerilor autohtoni. În garderoba mea am o mulțime de piese și ținute fabricate în Moldova.”


Evenimentul a reunit sub același brand, DIN INIMĂ, colecțiile de primăvară de la Kheops, Goreea, Lia Fia, Nanetty, Hîncu, Creme Brulee, Maxi Kids, Ponti, Georgette, Tricon, My Revival, Cristina, Sekana, Ionel, Zorile, L'ame de la femme, Julia Allert, La Tyana, Sandi, Divero, Malena, Folks, Etnopera, Malcom, Ludmila Storojuc, Seline, Polina Hasanova, VB, Irka Shoes, Alina Bradu, Brio Exclusive, Irina Ulianovschi, Olea by Divero, Raquette, O'Blanc, Le Parole și EHO.


Banii adunați în urma evenimentului  vor fi investiți în viitorul industriei de modă. Resursele financiare vor fi alocate Centrului de Excelență și Accelerare în Tehnologii și Design ZIP HOUSE, care își va deschide ușile în iunie 2015 și unde vor fi „crescute” noile generații de creatori vestimentari.

fw3
DIN INIMĂ Spring Fashion Weekend 2015 a avut loc pe 14 și 15 martie, la Sala cu Orgă din Capitală. Evenimentul s-a desfășurat sub patronajul Ministerului Culturii și cu susținerea Primei Doamne, Margareta Timofti.


Despre proiectul „Din Inimă”


Campania „Din ♥ branduri de Moldova” a fost inițiată în Martie 2012 de către proiectul USAID CEED II și Asociația Patronală din Industria Ușoară (APIUS), în parteneriat cu companiile autohtone, care au creat mărci de succes pe piața locală. Scopul proiectului este de a spori prestigiul brandurilor moldovenești producătoare de haine, încălțăminte și accesorii. O mare parte dintre acești producători sunt asistaţi în continuare de proiectul USAID CEED II în procesul de consolidare a mărcilor proprii, a abilităților de design și a capacităților de marketing.

ODIMM logo
280 70
WINEWIN 2020