Miercuri, 18 Februarie 2015 15:44

Vector european al producătorilor de încălțăminte din Republica Moldova

IMG 1674Producătorii moldoveni se orientează tot mai mult spre piețele europene. Recent 7 producători de încălțăminte și accesorii din Moldova – Cristina, Tiras, Tighina, Floare, Oldcom, Rotan and Vitalie Burlacu au participat la cea mai mare expoziție internaționala de profil din lume - GDS – Global Destination for Shoes, in Germania. Expoziția a avut loc in perioada  04-06 februarie, 2015  in Dusseldorf, Germania, întrunind sub același acoperiș producătorii de încălțăminte din toată lumea, care și-au expus ultimele colecții pentru sezonul Toamna-iarna, 2015.  Pentru producătorii noștri acest eveniment a servit nu doar drept o ocazie de a-și prezenta posibilitățile, dar și în calitate de platforma pentru a stabili parteneriate si a atrage buyerii europeni din sectorul încălțăminte și accesorii.

Participarea producătorilor moldoveni la aceasta prestigioasă expoziție a fost susținută de proiectul USAID CEED II cu scopul de a extinde accesul producătorilor de încălțăminte și accesorii din Moldova la noi piețe de export.

IMG 1633GDS este perceput de către industria de încălțăminte ca o oportunitate de a se prezenta si de a-si demonstra performantele. În Düsseldorf sunt reperate ultimele tendințe, sunt percepute stările de spirit, are loc schimbul de informații. În jur de 900 de branduri si-au prezentat noile colecții la GDS în această iarnă, plus 160 de expozanți pe platforma tag-it! care reprezintă un târg de servicii de producere. Expozanții au fost împărțiți in diverse segmente / teme, in funcție de tipul de colecții expuse - HIGHSTREET- pulsul modern (în cadrul căreia au fost expuse și brandurile din Moldova), Pop-up - motive urbane moderne, TAG.IT – servicii de producere și private label, STUDIO - segmentul premium.

Producătorii moldoveni sunt entuziasmați să revină la următoarea ediție GDS în vara anului 2015. Ei trebuie să valorifice acum mai mult de 40 de noi contacte obținute în timpul expoziției, să transmită oferte și informații suplimentare pentru vizitatorii standului.
ODIMM logo
280 70
WINEWIN 2020