Joi, 19 Martie 2015 19:23

Programul de promovare al Brandului Turistic al R.Moldova activ implementat pe scară largă

IMG 0360 1În luna martie 2015, au avut loc un șir de evenimente internaționale la care Moldova a fost promovată activ sub noul brand  cu simbolul Pomului Vieții ca cea mai autentică destinație turistică din Europa.

În perioada 4-8 martie Moldova a participat la cea mai mare expoziție specializată de turism din lume -ITB Berlin, expoziție care a înregistrat o creștere a vizitatorilor și întâlnirilor de afaceri stabilind noi recorduri - 175.000 de vizitatori. În cadrul ITB, cu suportul proiectul USAID CEED II, pentru a doua oară, a fost organizată o conferință de presă  dedicată Moldovei, unde  jurnaliștilor de la renumitele canale media din Germania cum ar fi Berliner-Umschau, sr-online.de, ZDF, C-btv, Falcona-leipzig, Muenzenbergmedien, Netzpool și Magazine4you, li s-au prezentat cele mai cunoscute atracții turistice din Moldova printre care vinării, numeroase mănăstiri ortodoxe, cetăți medievale, viața rurală, cultura autentică și desigur legenda “Pomului Vieții”. Reprezentanții mass media au arătat un interes sporit față de Moldova și noua sa imagine, iar cei mai buni vor avea posibilitatea să participe la un tur de familiarizare în Moldova în luna aprilie.

În perioada 12-15 martie, la București a avut loc Târgul de Turism din România la care s-a prezentat cu succes și Republica Moldova. La aceste expoziții au participat cei mai mari tur-operatori, prestatori de servicii din domeniului turismului și vinării: „Tatra-Bis” SRL, „Air Moldova” I.S.C.A, "Infoturism Grup" SRL (Amadeus Travel Lufthansa City Center),  “Et Cetera Wines” SRL, “Solei-Turism” SRL, “AeroTur” SRL, “MoldovaTur” SRL, Cricova”S.A. Scopul acestor expoziții este de a oferi potențialilor vizitatori informații actualizate cu privire la cele mai noi oferte, produse și destinații. Vinurile și gastronomia rămân a fi cele mai atractive produse turistice.

Mai mult de cât atât, la data de 12 martie, în incinta unui restaurant tradițional Moldovenesc din București, a avut loc un eveniment B2B cu scopul de promovare a Moldovei ca destinație pentru MICE turism și turism vinicol. Evenimentul a fost organizat de către Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova, cu susţinerea proiectului USAID CEED II și în parteneriat cu Centrul Cultural Vatra și face parte din Programul de promovare a Moldovei ca destinație turistică. Cei mai mari tur-operatori din Moldova și vinăriile au avut posibilitatea să prezinte oferte și să stabilească contacte si parteneriate cu reprezentanții marilor companii din România din domeniul financiar-bancar, medical, IT și altele. La eveniment au participat Ambasadorul Republicii Moldova la București, domnul Iurie Reniță, Înaltul Reprezentant al Guvernului României pentru R. Moldova, Doamna Iuliana Gorea-Costin,  Directorul General al Agenției Turismului din Republica Moldova, Nicolae Platon  și omologul său român, doamna Simona Allice Man, alți  reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, importanți oameni de afaceri, reprezentanți ai mass-media și bloggeri din România. Evenimentul a culminat cu o degustare de vinuri moldovenești ale companiilor Asconi, Branești, Poiana, Mimi, Etcetera, Chateau Vartely si Purcari. Acestea au fost prezentate de către Președintele Asociației Sommelierilor din Romania, domnul Avram Laurențiu Achim, care este un mare iubitor al vinurilor din Republica Moldova.

Amintim că în 2013 Lonely Planet a declarat Republica Moldova # 1 destinația neexplorată din Europa, acesta fiind și sloganul primei campanii internaționale de promovare prin difuzarea unui spot video la canalul Euronews în luna noiembrie-decembrie 2014. În perioada difuzării spotului, www.moldovaholiday.travel, cel mai mare portal informativ turistic, a fost accesat de 25.000 de vizitatori străini.

Foto: MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
WINEWIN 2020