Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Luni, 16 Martie 2015 15:29

Declarație pentru presă din partea asociaților companiei de microfinațare „Microinvest”

microinvest logo„Microinvest”, una dintre cele mai mari companii de microfinanțare din Republica Moldova, reprezentantă de asociații: „BFSE HOLDING BV” (Olanda), printre ai cărui principali investitori se numără agențiile de dezvoltare ale guvernelor Elveției și Germaniei, „OIKOCREDIT” Ecumenical Development Cooperative Society U.A. (Olanda) și S.A. SIDI SOLIDARITE INTERNATIONALE POUR LE DEVELOPPEMENT ET L’INVESTISSEMENT (Franța) își exprimă în continuare speranța că Curtea Supremă de Justiție va asigura în data de 18 martie 2015 examinarea corectă a cazului cu privire la executarea silită a contractelor de investiție încheiate între companie și asociații săi.


Reamintim că în cadrul acestui proces, prin adoptarea deciziei din 18 decembrie 2014, judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău și-au atribuit competența de a judeca un litigiu investițional, ignorând clauza arbitrală și legislația engleză, aleasă de toate părțile ca lege aplicabilă a contractelor respective. Asociații „Microinvest” reiterează faptul că, prin adoptarea acestei decizii, în contextul în care 81.58% din capitalul social al companiei „Microinvest” este format din investiții străine, a fost grav încălcată clauza de arbitraj internațional și convențiile internaționale la care Republica Moldova este parte. Or, Republica Moldova, care este un subiect cu drepturi internaționale, trebuie să respecte dreptul la proprietate al investitorilor străini și să asigure protejarea investițiilor străine în această țară.


Asociații companiei „Microinvest” au investit în Republica Moldova până în prezent circa 99 milioane de lei, iar din cauza judecării incorecte a cazului menționat mai sus, aceștia riscă să piardă circa 16 milioane de lei.


Managementul companiei „Microinvest” își asigură clienții că acest litigiu nu va afecta activitatea organizației. Compania „Microinvest” dispune de toate resursele necesare pentru a veni în continuare cu soluții financiare eficiente, de care pot beneficia toți cetățenii Republicii Moldova.


Mai multe informații despre compania ”Microinvest” puteți afla pe site-ul: www.microinvest.md

12 martie 2015

Persoană de contact
Aliona Rusnac, consilier juridic „Microinvest”
Tel.: 0 22 25 00 20
Email:


ODIMM logo
280 70
WINEWIN 2020