Sâmbătă, 26 Decembrie 2020 16:22

De la 1 Mai 2021, băuturile alcoolice și produsele din tutun furnizate Transnistriei sunt supuse etichetării consumatorilor

контрольная маркаModificările relevante ale legislației au fost introduse ca parte a măsurilor de politică fiscală pentru 2021, care au fost publicate pe 22 Decembrie în Monitorul Oficial.

Băuturile alcoolice și produsele din tutun importate pe teritoriul Moldovei și destinate consumului pe teritoriul care nu este controlat de autoritățile constituționale sunt supuse etichetării consumatorilor. Brandurile de consum nu vor fi aplicate vinurilor spumante și spumante, divinurilor în sticle de suvenir cu o capacitate de până la 0,25 litri și o capacitate de 1,5 litri, 3 litri și 6 litri; produse alcoolice cu un conținut de alcool etilic de până la 7% în volum și bere; alcool etilic nedenaturat (pozițiile 2207 și 2208), utilizat în scopuri medicale. Procedura pentru achiziționarea, utilizarea și aplicarea timbrelor de consum este aceeași ca și pentru timbrele de accize.

Proiectarea semnului „Consumer Brand” va fi stabilită de Ministerul Finanțelor. Etichetarea distinctivă este de așteptat să asigure trasabilitatea produselor din tutun și a băuturilor alcoolice importate în regiunea transnistreană și să consolideze măsurile de supraveghere și control pentru produsele accizabile destinate utilizării pe teritoriul transnistrean.

InfoMarket

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика