Vineri, 25 Decembrie 2020 17:01

Concediile, compromise de COVID-19: Unde preferă să meargă moldovenii

b4ed3e4d50b54c5ae4ab8d31175e52c3Din cauza pandemiei de COVID-19, vacanţele de iarnă tradiţionale alese altădată de moldoveni nu mai sunt la mare căutare.

Restricţiile drastice impuse la nivel global i-au făcut pe mulţi să renunţe la călătorii. Iar alţii s-au orientat spre vizitarea destinaţiilor sigure din punct de vedere epidemiologic, transmite publika.md

Potrivit agenţiilor de turism, vânzările pachetelor turistice au scăzut cu peste 70 de procente. 

Cei care mai pleacă în străinătate preferă Egiptul, unde accesul se face în baza unui test COVID negativ şi de unde, la întoarcere, nu sunt nevoiţi să stea în izolare 14 zile. Preţurile pentru şapte zile, all inclusive, la un hotel de cinci stele încep de la 350 de euro şi depăşesc 2.000 de euro. 

"90 la sută din cei care pleacă, pleacă în Egipt, sunt patru zboruri pe săptămână. Este cea mai sigură destinaţie la moment pentru turiştii moldoveni care pleacă cu zbor direct din Chişinău. 10 la sută pleacă la munte în Bucovel. Minusul care ar fi, suplimentar se face testul COVID şi la plecările în Bucovel şi la plecările în Egipt, în cazul în care rezultatul arată pozitiv se returnează suma pentru turişti.", a afirmat directorul agenţiei de turism, Ion Jardan.

Pentru un sejur de trei zile, all inclusive, în staţiunea ucraineană Bucovel, preţurile încep de la 100 de euro. 

"Noi aveam echipe, grupuri care plecau de cunoştinţe, prieteni şi acum o familie vrea, a doua, a treia nu vrea că le e frică să nu să se întâmple ceva. Mulţi acum la sărbători nu pleacă, dar lasă plecările pentru mai târziu poate se va schimba ceva spre bine. Cu 80 la sută dacă nu mai mult au scăzut vânzările.", a menţionat directorul agenţiei de turism, Nina Belei.

Moldovenii care nu renunţă la concedii în sezonul rece se orientează spre turismul intern. 

"S-a activat promovarea turismului intern. Ai noştri au înţeles că în primul rând trebuie să îţi cunoşti ţara şi noi lucrăm la promovarea turismului în ţara noastră acum la momentul dat.", a spus directorul agenţiei de turism, Nina Belei.

Potrivit agenţiilor de turism, în acest an, vânzările generale au scăzut cu peste 70 de procente.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика