Marți, 28 Noiembrie 2017 07:13

Matei Baron, moldoveanul stabilit la New York, care a contribuit la redactarea autobiografiei lui Bill Clinton

matei baron moldoveanul stabilit la new york care a contribuit la redactarea autobiografiei lui bill clinton 1511793164Matei Baron este un moldovean, născut la Chișinău, care a ajuns departe în lumea financiară din New York, fiind recent numit partener al unei firmei de proprietate imobiliară, care gestionează peste 1,5 miliarde de dolari în active, - scrie unimedia.info.

Curios este faptul că Matei Baron, în vârstă de 38 de ani, a ajutat la redactarea  autobiografiei lui Bill Clinton - "My Life".

Matei (sau Mattwew) Baron s-a născut la Chișinău, însă a emigrat cu părinții în Brooklyn, SUA, la vârsta de trei ani. Moldoveanul are un fiu, în vârstă de șase ani.

Cariera și-a început-o chiar pe Wall Street. Una din cele mai mare bănci din lume, Morgan Stanley, l-a angajat, asta deși Matei Baron nu avea o diplomă de universitate. Industria brokerilor însă l-a dezamăgit într-o oarecare măsură, în special din cauza brokerilor care își mințeau clineții în perioada speculațiilor financiare din 1997-2001, pe atunci când înflorea internetul, cunoscute sub denumirea de dot-com bubble. Acest fapt l-a determinat să demisioneze, scrie bisnow.com.

64025 1404159800 MattBaron medium

Ulterior, Matei Baron a mers la Universitatea din New York (NYU), după care a făcut și un master în finanțe la Columbia Business School, potrivit rew-online.com, iar acum moldoveanul își gestionează propria firmă, cu milioane la active.

unimedia.info

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика