CE 1160x100 4 2

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Marți, 01 Mai 2012 03:00

Din Sadaclia, cu dragoste!

Din Sadaclia, cu dragoste!Acum zece ani, locuitoarea satului Sadaclia, raionul Basarabeasca, Silvia Lazu, a născut prima fetiţă şi ca oricare altă mamă s-a ciocnit de problema îmbrăcămintei pentru bebeluşă. Însă, spre deosebire de alţii, Silvia este de specialitate designer, de aceea a decis singură să coase îmbrăcămintea pentru fetiţă.

În afară de haine mai trebuie şi ceva de mâncat. Tânăra mămică a depus eforturi şi a început să producă în serie modelele confecţionate pentru copilul său. S-a înţeles cu un arendaş din piaţa «Tiraspol» din Chişinău şi o dată pe săptămână, mai aproape de zilele de joi, îi transmitea îmbrăcămintea confecţionată. Apoi Silvia şi-a înregistrat întreprinderea individuală, a inventat marca comercială «Bombonici», care pe atunci era scrisă cu aceleaşi caractere ca şi popularul brand internaţional «Nici» (nu crede tineretul nostrul în forţele proprii!).

Tânărul producător a fost observat şi invitat să participe la expoziţia anuală «Fabricat în Moldova», or, în acea perioadă statul suporta aproape toate cheltuielile pentru participare. Iar în cadrul expoziţiei producţia tinerei s-a bucurat de un succes enorm. Chiar şi persoanele care sunt departe de acest domeniu au înţeles că hainele sunt cusute nu pur şi simplu profesionist, ci cu dragoste faţă de copii.

Cu asemenea imagine sau, mai corect spus, carizmă, a fost destul de simplu de solicitat susţinere în cadrul diferitor proiecte internaţionale. Însă la baza succesului «Bombonici» stă munca depusă de Silvia şi atitudinea ei palpitantă faţă de producţia fabricată (pentru copiii cu vârsta de 1–3 ani). «Piciul tău se vrea îmbrăcat în dragoste» — acesta este sloganul întreprinderii Silviei Lazu.

Peste doi ani, întreprinderea individuală a fost reorganizată în SRL şi producţia ei a început să apară şi pe rafturile magazinelor din Moldova. Iar Silvia a mai născut un copilaş. În prezent, la fabrică (care are statut de întreprindere de tip familial) activează 25 de persoane, iar încă 6 persoane trec practica. Conducerea întreprinderii intenţionează să majoreze numărul locurilor de muncă cu 30. «Pentru ca oamenii din Sadaclia să aibă un loc permanent de muncă şi să nu plece aşa masiv peste hotare», argumentează Silvia Lazu.

Materialul a fost pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика