Marți, 26 Iulie 2016 15:34

La mare în costum de baie made in Moldova

dammex1Singura companie din Moldova care se ocupă de producția costumelor de baie, Mantimex SRL, produsele căreia au brandul „Dammex”, săptămâna trecută a deschis al treilea magazin în Chișinău. De această dată, locația aleasă este pe strada pietonală Eugen Doga.

„Aceasta este noua noastră strategie de comerț, - a spus pentru madein.md cofondatoarea companiei, Diana Enachi. – Ne-am început activitatea acum 10 ani, timp în care ne-am ocupat mai mult de procesul de producție, comercializând produsele în formă angro. Ulterior, costumele noastre de baie erau vândute în buticurile diverselor centre comerciale din Moldova.

În urmă cu doi ani am decis să ne dezvoltăm propria rețea de vânzare cu amănuntul. Deocamdata, decizia este justificată”.

„Mantimex” este o întreprindere de familie, fiind fondată de către Diana, licențiată în științe economice și soțul ei, Marian, absolvent al Universității Tehnice din Moldova.
În vremurile dificile, familia se ocupa de comerțul de transfer. Era vorba inclusiv și despre costumele de baie. Iar odată ce au acumulat suficientă experiență, au decis să își deschidă propria afacere, luând în calcul faptul că Marian avea capacități de design.

„Astăzi avem propriul atelier unde lucrează 15 persoane care primesc un salariu cât se poate de „curat”, - spune Diana Enachi. – Dar și acum, în caz de necesitate, soțul se așează la mașina de cusut, iar eu mă ocup de comerț și contabilitate”.

Actualmente, sortimentul „Dammex” include aproximativ 90 de modele proprii de costume de baie pentru doamne și domnișoare. Dintre acestea aproximativ 40-50 de modele se află tot timpul în comerț.

„Moda costumelor de baie se schimbă, - explică Diana. – În acest sezon este populară cupa „bandeau”, bretelele detașabile și slipuri în stil brazilian – mediu deschiși”.
Pentru a fi mereu în vogă, cuplul Enachi vizitează anual cea mai mare expoziție din Europa care se desfășoară în orașul francez Cannes și este focusată pe costume de baie și materia primă pentru acestea. La această expoziție oamenii de afaceri din Moldova procură toate materialele necesare pentru producție: țesături (poliamidă cu elastan) doar italiene, ațe, furnitură ș.a.

„Am decis din start că nu vom lucra cu materie primă ieftină, - își amintește Diana, căci rezistența și durata de viață a costumui de baie este nemijlocit legată de materialul textil și anume de densitatea acestuia. Restul componentelor produsului final trebuie să fie la fel de calitative”.

Acum, când costumele de baie „Dammex” sunt purtate de către doamnele înstărite și de către starurile autohtone, Diana Enachi poate vorbi cu zâmbetul pe buze despre primii ani de activitate. Cu toate acestea, dumneaei remarcă faptul că încă există o lipsă de încredere a cumpărătorilor față de produsele locale și cel mai eficient canal de promovare rămâne a fi „din gură în gură”.
la mare in costum de baie made in moldova
Compania soților Enachi participă demult la proiectul „Din inimă – branduri de Moldova”, cu toate că deocamdată nu își prezintă colecțiile la defilările anuale de modă. Costumele de baie nu prea se înscriu în formatul defilărilor vestimentare.

Cu toate acestea, profilul companiei de pe rețelele de socializare este plin cu fotografii ale clientelor mulțumite care au reușit să defileze în costumuri de baie Made in Moldova pe diverse litoraluri mondiale.

Prețurile pentru costumele de baie „Dammex” sunt următoarele: seturile pentru copii – de la 100 la 150 lei; pentru adulți – de la 210 la 800 lei.

Sursă: madein.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика