Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Duminică, 06 Martie 2016 17:35

În Chișinău a apărut un hotel cu renume mondial

Vinerea trecută a avut loc deschiderea oficială a hotelului Radisson Blu Leogrand Hotel Chisinau 5*.

Selim Bora
De fapt, istoria hotelului dat este interesantă. Acesta a devenit primul proiect investițional din Moldova, al companiei turcești Summa Group.


Hotelul de 4 stele, care pe atunci se numea Dedeman Grand și care aparținea grupului internațional “Dedeman International Hotels and Resorts”, a fost inițial conceput ca un hotel de business și a fost dat în exploatare în anul 2013. După, conceptul a fost schimbat, iar hotelul a fost redenumit în Leogrand Hotel & Convention Center. Totuși, conceptul B2B se menține și după recontrucția actuală, care a costat-o pe proprietarul, compania Summa International Construction, 25 milioane de euro.


Conform informației oferite de președintele Summa Group Selim Bora (pe poză, la mijloc) în timpul conferinței de presă, hotelul este partea unui din cele mai vestite lanțuri hoteliere - Carlson Rezidor Hotel Group, cărei îi aparțin astfel de branduri, precum Quorvus Collection, Radisson Blu®, Radisson®, Radisson RED, Park Plaza®, Park Inn® by Radisson and Country Inns & Suites By CarlsonSM. În prezent, rețeaua Radisson include 233 de hoteluri, situate în 62 de țări ale lumii. Mai mult, Summa Group mai contruiește 100 de hoteluri, 32 dintre care vor fi deschise anul curent.


În general, Carlson Rezidor Hotel Group adiministrează 1400 de hoteluri din 115 de țări ale lumii.


Domnul Bora a mai menționat că suprafața totală a hotelului a constituit înainte de reconstrucție 15 mii m.p. Acum, aceasta s-a mărit cu 3 mii m.p.

Reconstrucția hotelului Radisson Blu Leogrand are la bază planurile designerilor Levent Tumer și Durul Onaran, fondatorii companiei turcești Tumer-Onaran Interior Architect. Proiectul companiei a îmbinat în mod ingenios arhitectura, tehnica, designul şi ecologia mediului într-un singur spațiu, respectînd regulile unui comportament eco-responsabil. Lanțul Radisson Blu din întreaga lume are propriul program de protecție a mediului, care include măsuri de reducere a consumului de energie și apă.


În hotel au rămas cele 143 de camere, inclusiv și apartamentul prezidențial. A fost mărită suprafața Centrului de conferințe, fiind în prezent format din șase săli, cu o suprafață totală de 2000 m.p. Mai mult, a apărut Convention Center, cu suprafața de 1200 m.p., care poate găzdui evenimente cu participare a 1000 de invitați.


În afară de aceasta, hotelul are trei restaurante, un bar non-stop, centrul de fitness și salonul de frumusețe. Iar într-o lună aici va mai apărea și un centru SPA.


Radisson Chisinau“Am reușit să simțim deja interesul crescut pentru hotelul nostru. Acesta este văzut de mulți drept o clădire unde pot fi organizate multe conferințe și alte evenimente asemănătoare. Inițiatorii pot fi și multe instituții, situate în afara teritoriului Moldovei”, a specificat directorul general al hotelului Husnu Tayanc (pe poză, în dreapta).


“Apariția primului brand internațional de hoteluri în țara noastră oferă multe posibilități potențiale pentru operatorii pieței turistice moldovenești. Acest fapt demonstrează că noi suntem în stare să primim oaspeți cu cele mai înalte cerințe”, a menționat directorul executive al Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Moldova Natalia Țurcanu (pe poză, în stânga).


Summa Group a venit în Moldova acum 20 de ani, a informat Selim Bora. Compania este interesată de trei tipuri de proiecte: energie, infrastructură și imobiliare. Primul proiect realizat pe teritoriul Moldovei a fost construcția clădirii "Green Hills Market" în anul 1995. În 1999 Summa a devenit contractor general la reconstrucția Aeroportului Internațional Chișinău. Au urmat și alte proiecte: construcția și administrarea MallDova Shopping Center, construcția drumului Gîndești-Sărăteni, cu suportul financiar din partea Fondului Millinium Challenge (durata construcției și calitatea lucrărilor au fost apreciate la cel mai înalt nivel de Guvernul SUA). Timp de 20 de ani Summa Group a investit în Moldova mai mult de 200 milioane de euro și a creat 7 mii de locuri de muncă.Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика