Duminică, 17 Ianuarie 2016 10:44

Lădițe din lemn sau „plăceri pentru suflet”

box elena panLădițele din lemn pentru creație, precum și diverse statuete decorative, cu diferite tematici, toate de la „Ellebelle” sunt cunoscute pe larg în rândul pasionaților de decupaj și pictură decorativă din capitală. Cutiuțele se vând „cu brio” în cadrul diverselor iarmaroace și în magazinele destinate creației. Totodată, în cercurile artistice sunt cunoscute și workshopurile de decorare creativă a cutiuțelor, un fel de terapie prin artă.


Lansarea și dezvoltarea propriei afaceri, „Ellebelle”, de către Elena Pan a fost condiționată de pasiunea ei pentru tricotare, interesul personal și circumstanțele favorabile.


„Prima lădiță a fost realizată datorită soțului meu și, poate că, a șefului, sau a colegei sale. Cu alte cuvinte, datorită circumstanțelor favorabile. Într-o zi, soțul meu a venit acasă  cu o lădiță din lemn, în care era o felie de prăjitură de ciocolată austriacă, cu care a fost servit la lucru. Și, știind faptul că eu sunt pasionată de cutiuțe, a rugat colegii să ia acasă cutia de la prăjitură. Era și o altă angajată care ar fi vrut să ia cutiuța, Liubovi Andreevna. Însă, dânsa a cedat, dat fiind faptul că este o persoană foarte bună. Văzând această lădiță, box1am fost foarte entuziasmată. Și mi-am dorit una asemănătoare, doar ca să aibă și spații separate în interior, pentru ca să-mi pot sorta mărgelele, pe care le utilizez la realizarea șiragurilor de mărgele. Mi-am comandat o astfel de cutiuță de la un atelier și am primit-o peste o jumătate de an. Mi-am aranjat mărgelele și am fost atât de mulțumită de rezultat, încât am și făcut o poză și am postat-o pe Facebook. Și, într-un timp foarte scurt, am și primit două comenzi pentru confecționarea unor lădițe similare”, - a zis Elena Pan pentru mybusiness.md.


Creștea numărul celor care iși doreau o cutie similară, însă exista un singur model. Ulterior, cunoscuta meșteriță în decupaj, Ana Radu, a comandat o lădiță similară, care, însă, să aibă înăuntru compartimente din lemn, pentru a păstra ceaiul. Astfel, au apărut două modele: unul pentru mărgele și alte accesorii, cu mici compartimente și unul pentru ceai. „Totodată, am rugat-o pe Ana să susțină un workshop de decupaj pentru mine și prietenele mele. Ea a acceptat cu drag această invitație. Iar noi, la rândul nostru, am savurat lecțiile. Timp de aproape o jumătate de an am urmat workshopurile Anei și, de fiecare dată, mă simțeam foarte bine, era o adevărată „plăcere pentru suflet”. Mai târziu, am descoperit faptul că există un astfel de concept, numit terapie prin artă. Anume aceasta este descrierea emoțiilor noastre din timpul lecțiilor. Ana desfășura workshopurile, iar eu, între timp, îmi lărgeam sortimentul de modele. Unele le inventam singură (în funcție de nevoile proprii), iar alte idei îmi erau sugerate de clienți”.


Actualmente, în sortimentul de producție al „Ellebelle” există aproximativ 50 de tipuri de lădițe, cutiuțe, huse, precum și zece tipuri de statuete decorative, pentru diverse sărbători și ocazii speciale. Prețurile lăzilor (din pin și tei) variază între 30 și 1200 de lei, iar pentru diverse statuete din lemn – între 5 și 30 de lei.

box5
Conform spuselor Elenei, ea promovează nu doar cutiile în sine, ci „abilitatea de creație”și, în primul rând, „abilitatea de a-ți crea o stare bună de spirit și confort în casa ta”. „Timp de aproximativ un an m-am ocupat de realizarea workshopurilor de decupaj la mine box3acasă. În acea vreme, copiii mei frecventau orele unei școli private și erau ocupați toată ziua. Eu, însă, puteam să mă ocup de lucrurile mele, știind că copiii sunt „în mâini bune”, cu dejun, prânz și cină, și se află într-un mediu psihologic liniștit. Timp de un an, în care toată ziua mă dedicam mie și puteam să investesc maximumul de energie în dezvoltarea hobby-ului meu, am avut parte un elan foarte mare în dezvoltarea personală și în indicatorii de dezvoltare a afacerii. Acum, înțeleg faptul că este vorba anume despre o afacere, nu doar un hobby.


În același timp, am început colaborarea cu magazinul de creație. Astăzi, în el poate fi găsit întregul nostru sortiment. Prețurile de acolo sunt cele de la producător. Aceasta a fost condiția mea de bază. Prețurile nu trebuie să fie mari. În caz contrar, nu vedeam rostul în colaborare. Orașul este mic, toată lumea se cunoaște. Politica de prețuri a magazinului a coincis cu viziunile mele și ne-am înțeles cu ușurință. Colaborarea noastră durează deja de un an și jumătate și mă bucură acest lucru. De curând, am început colaborarea cu un alt magazin cunoscut din oraș. Dat fiind faptul că este doar un început, nu voi da mai multe detalii în acest moment. Dar sunt foarte mulțumită de faptul că visul meu ca lădițele noastre să fie accesibile în arealul întregului oraș, la prețuri accesibile, începe să se realizeze”, - a zis Elena Pan.


box7Conform spuselor Elenei, lădițele sunt realizate într-un atelier, care se ocupă de prelucrarea lemnului, cu care a fost stabilită o colaborare avantajoasă pentru ambele părți. „Eu sunt furnizor de idei, sursă de inspirație, designer, mă ocup de comunicarea cu clienții, reglarea sortimentului, iar lucrătorii atelierului sunt responsabili de calitatea produsului, la preț minim și livrat într-un termen stabilit. Totodată, eu colaborez și cu socrul meu. El se ocupă de articolele individualizate, care nu trebuie să fie livrate în cantități mari, dar necesită o abordate creativă. Dânsul are studii în domeniul artei și cel tehnic. De aceea, ne este ușor să agreăm calitatea și aspectul estetic al produsului, mai puțin partea cu preț redus. Actualmente avem câteva idei creative de viitor.


box2Cândva, îmi doream să mă ocup de lucrul manual doar din plăcere, fără a mă gândi la bani. Acum sunt aproape de aceasta. Accept un număr limitat de comenzi de decor al lădițelor și al realizării de mărgele, suficient pentru a o face din plăcere. Celelalte comenzi le redirecționez la designeri cunoscuți, fiind sigură de calitatea muncii lor. Atunci când există situații în care nu am estimat corect timpul și am luat prea multe comenzi, chem pe cineva în ajutor și, împreună, terminăm treaba. Evident, munca celor care mă ajută este remunerată. Câștigul vine datorită activității intelectuale, în timp ce lucrul manual rămâne a fi un hobby și o sursă de bucurie.


În urma lecturii multor cărți deștepte, a vizionării diverselor emisiuni, a participării la câteva workshopuri de business și a comunicării cu un număr mare de profesioniști și specialiști din domeniu, am înțeles că, la moment, mă ocup de dezvoltarea brandului”.


Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика