Luni, 14 Noiembrie 2016 10:28

Goldbrow – articole artizanale din lemn pentru decorul casei

godbrow articole artizanale din lemn pentru decorul casei
De ce ai avea nevoie pentru a te ocupa de realizarea produselor handmade? În primul rând, de studii finalizate în arhitectură, iar în al doilea rând – de un tată tâmplar.

Meșterița Oxana Bacumenco se ocupă de fabricarea panourilor, jucăriilor, ramelor foto și altor produse artizanale din lemn, pe care le comercializează sub brandul „Goldbrow”

Contează să desenezi o felicitare la timpul potrivit

Oxana Bacumenco a avut parte de o aliniere favorabilă de astre. Cu aproximativ trei ani în urmă, ea a desenat o felicitare, cu ocazia zilei de naștere a unei prietene. „Nu prea mi-a plăcut rezultatul”, - a afirmat Oxana. A doua încercare a fost mai reușită și anume ea a reprezentat primul impuls în direcția de artizanat. Al doilea îndemn a venit odată cu un suvenir din străinătate – un magnet în formă de iepuraș de lemn. „Un iepuraș pictat. Când l-am primit, mi-am dorit să realizez un suvenir similar”, - își amintește meșterița. În realizarea ideii sale, Oxana a fost susținută de către tatăl ei.

„Toată viața lui, tata a lucrat cu lemnul, - a spus Oxana Bacumenco. - și mi-a explicat anumite particularități ale meșteșugului: ce tip de lemn ar trebui ales, cum ar trebui prelucrat etc.” Actualmente, iepurii de lemn sunt produsele de bază ale sortimentului Oxanei și sunt foarte populari la iarmaroacele handmade. În calitate de marcă comercială, Oxana a optat pentru „Goldbrow” (Sprânceană de aur) – o denumire ce ăși are origini încă din copilăria Oxanei.Doar cliente

Acum, după trei ani, Oxana confecționează articole minunate din lemn. „Sunt elemente mici de decor: panouri, iepurași, rame foto - explică meșterița. Și niște mici articole utile, cum ar fi cutiuțele – de exemplu, pentru condimentele din bucătărie. În mare, articolele sunt preferate de femei. „Principalii cumpărători ai produselor mele sunt femeile cu vârsta cuprinsă între 20 și 35 de ani. Cu toate acestea, în cadrul iarmaroacelor am avut parte și de cliente mai în vârstă. Cât despre bărbați, cred că, până acum, am avut doar vreo cinci clienți bărbați”, - a spus Oxana.

„Toate aceste produse drăguțe sunt micuțe. Eu mi-aș dori să realizez ceva de impact mai mare, - a confesat Oxana. – Recent am primit o comandă de ceas de perete, l-am și realizat – din 13 cuburi alb-negru, cu latura de 9 centimetri. Le-am aranjat haotic pe perete, în conformitate cu indicarea corectă a orei de către acele ceasornicului”.Moda influențează cererea

Dar ceasul este o comandă unică. Cumpărătorii de masă sunt atrași de articole mai simple – panouri și cutiuțe pentru condimente. Panourile pe care poți scrie cu cretă sunt articole în vogă în ultimii ani. Aceste panouri seamănă cu fundurile de bucătărie de tăiat legume, pește, carne, dar sunt de culoare neagră și sunt plasate pe peretele din bucătărie. „De regulă, aceste panouri sunt cumpărate pentru copii, pentru a desena – explică fondatoarea Goldbrow. Ele sunt agățate pe peretele din bucătărie și joacă un rol de reminder – ai scris pe panou lista de produse care ar trebui procurate sau o anumită sarcină ce ar trebui realizată”. Deseori, Oxana primește comenzi personalizate pentru panouri – de diverse dimensiuni și forme. O variantă de panou de scris cu creta este cu suport de magnet, pentru a putea fi plasat pe frigider.

Cutiuțele pentru condimente sunt frumoase și funcționale. Este o soluție elegantă de păstrare a condimentelor în bucătărie, spre deosebire de pachețelele din care se tot varsă conținutul.„Mănâncă, bea, iubește” – savurează viața.

O ultimă tendință a modei este panoul decorativ pentru peretele bucătăriei cu inscripția „Eat, Drink, Love”, adică „Mănâncă, bea, iubește”. Aceste panouri sunt extrem de populare, „am și renunțat să mai număr la cât de multe am vândut”, - a spus Oxana. Personalul companiei de handmade „Goldbrow” include doi angajați: Oxana Bacumenco și iubitul ei.

Atelierul de lucru se află într-un garaj, unde este instalat un banc de lucru și o mașină programabilă de prelucrare a lemnului. Ulterior, articolele sunt prelucrate în loggia din casă. „Când vin de la muncă și termin treburile casnice, mă duc în loggie să mă ocup de artizanat. Pentru mine Goldbrow este mai mult un hobby, decât o primă sursă de venit”. Există situații în care hobby-ul este foarte complicat – multe articole trebuie asamblate din câteva elemente, care necesită să fie bine șlefuite și vopsite. Cu toate acestea, „mi-aș dori să îmi dedic tot timpul confecționării de produse handmade, dar acest lucru încă nu este posibil”, - a spus meșterița. Oxana Bacumenco este licențiată în arhitectură. De aceea toate produsele ei sunt atât de bine gândite și atent realizate.Vânzări prin Yard Sale

Aceste evenimente sunt organizate de circa două ori pe lună, aproximativ de 6 ori pe an. În cadrul iarmaroacelor, Oxana vinde marea majoritatea produselor sale. În restul timpului are loc realizarea comenzilor individuale și vânzarea cu reduceri a produselor rămase. În principiu, acest tip de activitate necesită și un gust artistic, de aceea „Goldbrow” nu are concurenți. Un partener al companiei este întreprinderea din Chișinău, care se ocupă de decorul expozițiilor utilizând articolele din lemn, în timp ce domeniul de activitate al „Goldbrow” este decorul casnic.

Spre Occident

Oxana Bacumenco încearcă să-și promoveze „Sprânceana de aur” pe Internet – a creat o pagină de facebook. Acum este atrasă de site-ul internațional de meșteri handmade „esty.com” – comercializarea și comanda de articole realizare manual. „La noi încă se păstrează mentalitatea eronată prin care un articol realizat manual ar trebui să fie extrem de ieftin. În Europa, însă, este o altă mentalitate și, respectiv, prețurile pentru produsele de artizanat sunt mult mai înalte. Sper ca articolele noastre să le placă clienților din Occident”.

Sursă: madein.md


ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика