CE 1160x100 4 2

Duminică, 11 Mai 2014 17:44

Serghei Kliucinikov: ”Moldova are stilul său în tatuaje”

Pe strada Tighina, în Chișinău, s-a deschis recent al doilea salon de tatuaje "By Kliuchnikoff". Proprietarul acestuia Serghei Kliucinikov de opt ani coordonează activitatea salonului de frumusețe pentru persoane VIP și vedete, oferind, împreună cu echipa sa de maeștri, servicii de tatuaje, piercing, dar la fel și cele de coafură și machiaj.

IMG 2343Domnul Kliucinokov a povestit pentru MyBusiness.md despre secretele și particularitățile acestei afaceri.
"Tatuajul este un sector separat al artei. Respectiv, specialist în tatuaje e un artist. El nu doar copiază desenul, dar și îi alege mărimea, explică dacă acesta i se potrivește persoanei în cauză și plasează imaginea dată pe piele.
Majoritatea clienților vin la mine cu flash-set-uri personale, pe care ei ar vrea să le imprime pe piele. Desigur, e plăcut când persoana ne permite să prelucrăm sau, chiar, să-i modificăm ideea. Mai mult decât atât, apar noi tipuri de tatuaje, care cer atenție și abilități speciale. Unul din ele este tatuajul 3D. Maestru trebuie să plaseze cu o precizie maximă portretul de pe fotografie pe corp. Și aici el are nevoie de o viziune specială, artistică.
Ideal ar fi ca specialistul în tatoo să-și dezvolte individual flash-set-uri. Și e mereu interesant să observi cum ideile tale se traspun de pe foia pe piele. Dar, apare și cealaltă parte a monedei – alcătuirea flash-set-urilor cere mult efort și timp.
Mai apare alte aspecte, și anume: fiecare maestru încearcă, chiar și inconștient, să-i impună clientului preferințele sale. De exemplu, eu sunt amatorul imaginilor realiste, deaceea, dacă un client întreabă părerea mea, îi propun modelele cu forme alb-negre și realiste. Însă, în prezent, moda tatoo e dominată de "trash-polka" – realismul combinat cu elementele de avangard.
Modelele, în marea majoritate, sunt dictate de Europa".
- Oare nu era America acel stat care se afla în topul tatoo-business-ului?
"Într-adevăr, înainte lumea de tatuaje era dominată de stilul american, acum, însă, apar tot mai mulți maeștri europeni care alcătuiesc alte tendinețe moderne și stilate. Dar fiecare stat își are un caracter individual. Moldova, la fel, are un stil tatoo diferit, care, uneori, nu seamănă cu modelele oferite de Europa.
Sunt plăcut surprins de clienții noștri moldoveni. Ei vin pregătiți și știu ce vor. Și nu e o regulă bine stabilită că trebuie să vină doar studenți sau oameni prosperi (doar tatuajul e un capriciu care, pe de o parte, vorbește de un spirit liber și neinhibat, iar pe de altă parte, este destul de scump). Clientela e absolut diversificată".
- Vin chiar și persoanele în vârstă?
1361290215 94887800 Fit 800x600"De ce nu ar veni? E interesant faptul că ele se mai întorc. După părerea mea, oamenii la o anumită vârstă revin la perioada de tinerețe: "capul e în nori", chiar mai mult decît la cei tineri.
Noi lucrăm cu toți, iar pentru ameliorarea serviciilor noastre tindem, pe măsura posibilităților, să utilizăm instrumente mai moderne și avansate. Afacerea respectivă, la fel ca și multe altele, nu stă pe loc din punct de vedere al progresului. Noi ne arătăm interesul față de noile utilaje, cum ar fi ace modernizate, care traumatizează la minim pielea sau alte utilaje tatoo mai puțin zgomotoase și mai ușoare. Prin utilizarea acestor aparate reușim să aducem mai mult confort atât clienților, cât și nouă. Și dacă în trecut realizam un tatuaj complex timp de cinci-șase ore, în prezent îl facem în mai puțin de trei ore.
Cum să deschizi o astfel de afacere? E clar că echipamentul de calitate e scump. Dar și aici totul e absolut relativ. Un fotoliu decent poate fi achiziționat la un preț, fie de 300 de euro, fie de 4 000 de euro. Acest fapt depinde de imaginația persoanei, care dorește să-și deschidă un business similar.
Însuși salonul de tatuaje, fiind o întreprindere, nu diferă de oricare altă firmă sau companie. Deschiderea cere niște procedee standarte: înregistrarea întreprinderii, obținerea licenței, controlul de la centre sanitare și epidemiologice ș.a.
În domeniul nostru nu e de ajuns doar să-ți deschizi o afacere, să devii "șef" și să urmărești cum îți merg treburile la întreprindere. E important să participi în cadrul activităților. Am început să observ tot mai multe saloane de tatuaj, care se deschid și foarte repede se închid. Eu, însă, mă bazez pe forțele mele, deoarece e afacerea mea, iar după deja, caut sprijinul în angajții mei".


Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика