CE 1160x100 4 2

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 94

Joi, 27 Noiembrie 2008 12:36

Şapte Păcate în Lansarea Unui Nou Brand

branding steps 1. Să nu se Planifice Lansarea Decăt cu Puţin Timp Înainte de Intrarea pe Piaţa:

Nimic nu este mai dezarmant pentru un consultant în PR sau marketing decât clienţii care spun: "Avem un produs extraordinar gata de lansare luna viitoare. Poţi să dezvolţi un plan de lansare?". Astfel de lucruri se întâmplă des. Companiile petrec ani pentru a dezvolta un produs şi la strategia de lansare se gândesc doar câteva săptămâni.

 

2. Să Existe un Plan de Lansare "Bătut în Cuie": Puţine dintre lansările de noi produse decurg conform planului. Menţineţi un dialog permanent între echipa de comunicare şi cei care se ocupă de producţie. Nu are rost să faceţi o campanie de lansare a unui produs care nu va apărea pe rafturi timp de o lună de acum înainte din cauza distribuţiei.

3. "Şeful cel Mare" să fie Responsabil cu Lansarea: Brand managerii sau product managerii sunt cei mai potriviţi să se ocupe de coordonarea procesului de lansare. Implicarea şi sprijinul CEO-ului, a preşedintelui sau a altor lideri sunt importante pentru succe¬sul lansării, însă suportul lor nu trebuie să aibă un caracter zilnic.

4. Angajaţii să Afle Ultimii Despre Noul Produs: Angajaţii sunt cei mai buni ambasadori ai brandului. Ei trebuie informaţi despre planul de lansare şi pregătiţi să vorbească despre noul produs cu familia şi prietenii lor.

5. Să se Folosească Aceleaşi Canale Media ca şi Acum Căţiva Ani: Trebuie să aflaţi informaţii de ultimă oră despre fiecare canal media pentru a vă asigura că publicul acestuia este şi publicul vostru. Nu treceţi cu vederea canalele media online. Nu uitaţi de publicaţiile şi canalele de comunicare în limbi străine, în special dacă produsul se adresează unui grup etnic.

6. Să se Folosească Toate Resursele Numai Pentru "Strategii de Împingere": " Modalitatea de cheltuire a bugetului de lansare este la fel de importantă ca şi alocarea în sine a bugetului. Lansările care apelează la strategia "de împingere" sunt mai puţin eficiente decât strategiile "de atragere". Cel puţin în faza de vânzare, alocarea unei importante părţi din buget către activităţi de marketing orientate către clienţi vor spori şansele de succes.

7. Să nu Existe un Plan de Criză: Numărul de lucruri care pot să meargă prost atunci când un nou produs intră pe piaţă este nelimitat. Trebuie luate în considerare toate greşelile posibile pentru ca planul de criză să poată furniza remedii pentru orice problemă s-ar ivi. întotdeauna este mai bine să existe un plan de criză decât să se încerce încropirea unuia când se iveşte o problemă majoră care ameninţă brandul. Sursa: www.marketingprofs.com

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика