Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Luni, 01 Decembrie 2008 12:44

Flash-Interviu cu Directorul Companiei “Nexo-Tehnic”

Pentru a face cunoştinţă cu viaţa businessman-ului contemporan din Moldova, noi vom petrece o serie de flash-interviuri cu reprezentanţii notorii ai micului business din republică.

nexo-technic directorVa deschide această rubrică un interviu, acordat directorului companiei “Nexo-Tehnic” Goncearenco Eugen.

 

Această companie se specializează în:

Livrarea şi instalarea: - Utilajului profesional de lumini şi sunet; - Sistemelor de translare şi difuzare (Public Address); - Sistemelor-conferinţe; - Sistemelor de traducere sincronă; - Sistemelor de notificare şi conexiune tehnologică pentru transport.

Realizarea: - Proiectării, proiectării acustice, modelării computerizate a soluţiei acustice pentru orice obiect; - Consultării şi instruirii personalului; - Asistenţei complete tehnice, asistenţei garanţie şi post-garanţie.

Eugen, de cîţi ani există business-ul Dvs.? Noi suntem prezenţi deja al patrulea an pe piaţa Moldovei.

Cum aţi început? Am început de la achiziţionări minimale, cu propriile resurse, de utilaj muzical, pe care apoi îl propuneam barurilor, cluburilor, restaurantelor şi discotecilor.

Care sunt cele mai mari dificultăţi, cu care v-aţi intalnit în procesul activităţii Dvs.? Dificultatea cea mai mare este volumul mic al pieţei. Cererea se formează dificil pe piaţa utilajului muzical din Republica Moldova, ce duce la un rulaj scăzut al mărfurilor şi la apariţia problemelor cu finanţarea. Acest fapt împiedică dezvoltarea dorită a companiei.

De unde aţi făcut rost de bani pentru a începe business-ul? Am împrumutat de la rude. Prefer să nu iau credite, deoarece sistemul de credit încă nu este dezvoltat în Moldova. Nu există oferte convenabile de credit, ratele dobînzii sunt prea mari.

Cîte ore pe zi lucraţi? Nu vă pot spune exact, programul meu este nenormat. De obicei, mai mult de 8 ore pe zi.

Cum este programul zilei Dvs.? Foarte complicat şi instabil. La 8.00 – 9.00 încep lucrul şi continui, pînă cînd nu se epuizează treburile sau puterile.

Aveţi timp pentru prînz? Da.

Care este principiul Dvs. în lucru? Principiul în lucru e totdeauna acelaşi şi, sper, la toţi businessmanii e similar – să-mi fac lucrul calitativ, la timp şi fără obiecţii.

Ce îi puteţi sfătui pe businessmanii începători? Să studieze minuţios codul fiscal, legislaţia şi sistemul vamal înainte de a-şi începe activitatea de antreprenor. Să ştie din timp totul, cu ce pot să se ciocnească.

Aveţi probleme cu cele enumerate mai sus? Nu am probleme, însă există anumite dificultăţi, care pot să apară şi care trebuie soluţionate. Este ceva normal pentru toţi businessmanii, îndeosebi în Moldova.

Ce feluri de publicitate sau promovare folosiţi? În primul rînd, diferite foi volante, pliante, liste cu reduceri şi publicitatea prin Internet.

Aveţi clienţi permanenţi? Desigur. Multe localuri din Chişinău sau periferie sunt clienţii noştri fideli.

Care sunt scopurile, ce aţi vrea să le atingeţi în viitorul apropiat? Să dezvolt compania pînă la aşa un nivel, încît ea să fie considerată sigură, capabilă să efectueze comenzi de orice dificultate în orice timp la un nivel înalt, cu un personal înalt calificat şi să obţină încrederea consumatorilor.

Aţi avut probleme cu piaţa de muncă? Nu.

Preferaţi să angajaţi la serviciu prieteni, sau specialişti din stradă? Nu importă. Esenţial este, ca lucrătorul să răspundă cerinţelor noastre şi să fie calificat.

Înainte de a-i angaja, testaţi doritorii de a activa în cadrul companiei Dvs.? Da, desigur, fiecare specialist trece şi printr-o perioadă de probă.

Unde preferaţi să vă odihniţi de la lucru? Acasă.

Aveţi grijă de sănătatea Dvs.? În ultimul timp, cred că a apărut această necesitate.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика