Duminică, 15 Noiembrie 2015 17:54

Transportul internațional al mărfurilor periculoase – serviciul excepțional, oferit de DHL

2d3658b5b5a67062adf57589c33f564cOrice persoană poate întâmpina așa probleme, deși acest fapt rămâne a fi nedorit. Vorbim despre cazuri, când un pacient are nevoie de o analiză, care este imposibilă de făcut în Moldova. În alte cazuri, este nevoie de transportare a unor medicamente în condiții speciale.

Acestea, în rând cu multe alte produse, fac parte din categoria de mărfuri periculoase. Și doar compania certificată în acest domeniu are dreptul de a le transporta.

Reprezentantul oficial al corporației transnaționale DHL este unica companie din Moldova, certificată în transportarea mărfurilor periculoase.

“Mărfuri esențiale pentru viața și sănătatea unei persoane sunt toate materialele obținute de la oameni și animale (păr, sânge, unghii, lichidul intraocular, etc), care este transportat în laboratoare specializate, - povestește directorul tehnic al companiei DHL Moldova Vitalii Covalciuc. – Aceste laboratoare se află, în marea majoritate a cazurilor, în Europa și SUA. În alte cazuri, unele analize pot fi efectuate doar pe teritoriul Chinei sau a altor state. Condițiile speciale de transportare sunt impuse în următoarele cazuri:
485d1f74af827159a116160c855603f4
- analiza ADN-ului. Aici nu vorbim doar de analize simple de identificare a paternității. Așa întrebări nu necesită condiții speciale de transportare a probelor. De altfel, ele sunt necesare pentru identificarea substanțelor declanșatoare a reacțiilor alergice, a bacteriilor maligne și a reacțiilor la unele medicamente;  

- pentru organele de protecție, la identificarea substanțelor psihotrope sau narcotice în organismul uman;

- pentru un domeniu foarte important – analize prescrise copiilor la prezența unor patologii și în alte cazuri similare. Personal, am auzit de unele cazuri, când părinții încercau să transporte probe ilegal. Acum, ei au o altă soluție pentru problema dată! Serviciile noastre sunt de calitate și noi respectăm toare condițiile impuse, inclusiv și la transportarea celulelor stem pentru depozitarea lor la băncile europene;  

- pentru comisiile anti-doping, care activează în cadrul competițiilor sportive. Aici sunt incluse și acele competiții, unde participă și animale, cum ar fi curse de cai;

-  pentru clinici veterinare, etc.

Merită de remarcat faptul că perioada medie de livrare a mărfurilor prin intermediul companiei DHL este de 1-2 zile, chiar și până în China.
550f513e39c6060c5f93f27861390003
Tot atât durează și livrarea în Moldova a medicamentelor congelate sau refrigerate, care au nevoie de gheață uscată pentru a fi transportate. Ea asigură menținerea temperaturii scăzute până la minus 66 grade Celsius. Astfel de mărfuri (din cauza gheței, care, de fapt, reprezintă dioxidul de carbon CO2) sunt considerate periculoase”.

“În general, conform clasificării reglementate de ONU, lista de mărfuri periculase include mai mult de 3000 de denumiri și este divizată în 3 categorii, - continuă Vitalii Covalciuc. – Am început discuția de la mărfuri destinate persoanelor în stare gravă de sănătate. Doar nu este nimic mai prețios în lume decât viața unui om. Însă aceasta este doar o mică parte din ceea ce noi am putea transporta. Voi reaminti că, în Moldova, doar DHL se ocupă de livrarea mărfurilor periculoase.
639cb32ebb5584d98b59ac9efd961895
De exemplu, noi transportăm tije ce conțin substanțe radioactive pentru o eventuală reutilizare a acestora. Ele sunt folosite pentru instalarea unor tehnologii medicale, răspândite în centrele de sănătate ale Moldovei. Tot în această categorie voi include și substanțe explozive și inflamabile și combustibilul.

În așa cazuri, compania-transportator se obligă să verifice la început tot traseul urmărit, aeroporturile de tranzit și depozitele și să completeze declarațiile de rigoare. În Europa sunt 4 documente, care ar trebui fi completate în legătură cu acest subiect: Acordul european privind transportul internațional al mărfurilor periculoase (ADR, fr. Accord européen relatif au transport international des marchandises dangereuses par route); IMDG (International Maritime Dangerous Goods) - Codul maritim internațional al mărfurilor periculoase; ICAO-TI (Technical Instructions for The Safe Transport of Dangerous Goods by AIR) – ghid de transportare a mărfurilor periculoase, documentul ICAO 9284; RID (International Regulations Concerning the Carriage of Dangerous Goods by Rail) – regulamentul privind transportarea mărfurilor periculoase pe calea ferată.
603e5e5aa18c5e080d64e605b02a6449
DHL Moldova este certificată în conformitate cu aceste patru cerințe și în baza altor documente de rigoare”.

DHL Moldova

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика