Miercuri, 04 Martie 2015 16:33

Tăiței din ouă de prepeliță

IMG 0248 1În cadrul expoziției „Fabricat în Moldova” a apărut un produs nou pentru piața noastră – tăiței, preparați din aluat pe bază de ouă de prepeliță. Luând în calcul faptul că ouăle de prepeliță sunt niște produse speciale, și tăițeii preparați din ele sunt inediți.

Administratorul întreprinderii individuale „Antoni Cristina”, Vadim Antoni, ne-a oferit mai multe detalii despre noul produs.


- Totul a început cu prepelița. Avem o fermă de prepelițe în satul Grătiești. Am fondat-o în anul 2008 cu 1000 de păsări. Actualmente, la fermă se găsesc aproximativ 20 de mii de prepelițe. La început vindeam doar ouă, în cantități mici. Din anul 2010 am inițiat și comercializarea de carne de prepeliță, iar în anul 2013 am amenajat un spațiu pentru afumare și am lansat pe piață carne de prepeliță afumată, ambalată în vid. Treptat a apărut cererea pentru organele interne ale prepelițelor.


Tăițeii au apărut în vara anului trecut, când am remarcat faptul că în perioada de primăvară-vară pe piață crește oferta de ouă de prepeliță și, respectiv, scade cererea pentru produsele întreprinderii noastre. Ca rezultat, apar partide de ouă necomercializate. Am hotărât să utilizăm ouăle pentru producția de tăiței. Am amenajat o încăpere pentru frământarea și rularea aluatului. Aceste procese sunt automatizate. Iar suprapunerea straturilor de aluat este realizată manual, deoarece ideea inițială consta în propunerea unor tăiței de casă. Noi am dezvoltat standardele firmei, am primit autorizațiile necesare, iar producția a trecut testarea de laborator și a primit certificatele necesare. Produsul nostru este sută la sută natural – conține doar făină și ouă.


Într-o singură partidă producem câte 10-15 kg de aluat (pentru aceasta lucrează un om). Însă a început să crească cererea pentru tăiței și din partea magazinelor, și a restaurantelor, și acum ne gândim să mărim volumul de producție, până la export, atunci când partida minimă este de mai bine de o mie de ambalaje. Termenul de valabilitate pentru tăiței este de cinci luni și, astfel, permite comercializarea acestora în țările vecine. Dar și în acest caz rămâne neschimbat principiul de tăiței de casă (tăiați manual), doar că vor fi implicați mai mulți lucrători.


Ambalajul de 300 de grame cu tăiței de prepeliță costă între 40 și 45 de lei în magazine. La fel ca și toate celelalte produse ale firmei, tăițeii sunt comercializați sub brandul „Darurile Prepeliței”.

Articol pregătit de MyBusiness.md