Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Sâmbătă, 17 Octombrie 2020 11:15

Prunele moldovenești au ajuns la consumatorii din Franța: „Fructele din Moldova sunt cele mai gustoase din lume”

viber image222

În primele zile ale lunii octombrie primul camion cu prune moldovenești din recolta anului curent a ajuns în Franța.

Cumpărător este o moldoveancă stabilită în Franța care, împreună cu partenerul său francez, dorește să promoveze fructele moldovenești cu calități gustative deosebite pe piața franceză. Pe această cale Moldova are posibilitatea de a fi prezentă pe piața Rungis – cea mai importantă piață angro din Franța.

„Fructele din Moldova sunt cele mai gustoase din lume. Fiind născută în Moldova și locuind de mai mulți ani în Franța am văzut foarte clar diferența de gust autentic al fructelor”, ne-a spus importatoarea moldoveancă.

Studiile specializate arată, în ultima perioadă, o tendință clară de creștere a consumului de produse biologice, certificate și inofensive. Oamenii doresc să se întoarcă la o alimentație sănătoasă.

„Am făcut o legătură dintre cererea de gust autentic de pe piața Europei de Vest și oferta de fructe moldovenești cu calități gustative deosebite. În acel moment am decis că piața franceză trebuie conectată neapărat la oferta producătorilor de fructe din Moldova. Cu doi ani în urmă am făcut cunoștință cu Moldova Fruct, ulterior am fost într-o misiune la producătorii de fructe membri ai asociației. Asociatul francez cu care colaborez a fost impresionat de potențialul Moldovei, de calitatea fructelor și infrastructura post-recoltare care s-a dezvoltat vertiginos în ultimii ani”, relatează importatoarea.

Cumpărătorii francezi intenționau să achiziționeze cireșe în acest sezon, dar din cauza pandemiei de Covid-19 au decis să aștepte sezonul prunelor. Totuși, planurile importatorilor din Franța pentru viitor sunt destul de ambițioase.

„Scopul nostru este să achiziționăm nu doar prune, dar și struguri de masă, mere, cireșe, caise, toată gama de fructe pe care o produce Moldova”, afirmă moldoveanca stabilită la Paris.

Fructele moldovenești vor fi comercializate pe piața Rungis după metoda clasică:

prospectare, abordare, convingere, vânzare. Clienții sunt companii importante care sunt foarte exigente din toate punctele de vedere: calitate, prezentare produs, consecvență în livrări.

„O atenție deosebită este acordată ambalării fructelor în conformitate cu cerințele pieței. Iată de ce noi am produs în Moldova lada noastră proprie în care producătorii moldoveni să ne livreze fructele. Pentru viitori avem scopuri bine stabilite în ceea ce privește dezvoltarea colaborării între Rungis și producătorii din Moldova”, spune importatoarea.

În această săptămână livrările de prune spre Franța vor continua.

agroexpert.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика