Marți, 20 Octombrie 2020 13:40

Ce este un vin fără alcool și cine îl produce în Moldova

ce este un vin fara alcool si cine il produce in moldova 2

Știați că există vin fără alcool? Această licoare se produce după o tehnologie clasică, cuprinzând toate etapele de maturare ale vinurilor clasice cu tăria alcoolică 12-13% în volum, inclusiv și procesul de fermentare. Diferența o constituie doar etapa finală de procesare, care se numește dealcoolizare și se efectuează prin eliminarea alcoolului din vin. La această etapă, care durează aproximativ o jumătate de oră, vinul se încălzește până la o temperatură de 30 de grade Celsius, alcoolul se evaporă, iar toate caracteristicile, cum ar fi aroma, culoarea și buchetul vinului, precum și toate vitaminele și microelementele din componența lui, se păstrează. După finisarea etapei de dealcoolizare, în vin rămâne aproximativ 0,5% de alcool.

În esență un vin fără alcool este un produs natural, din care în procesul de fabricație a fost înlăturat alcoolul. Nu este un suc din struguri sau un compot.

Casa Petru - vin fără alcool produs în Moldova

Vinul fără alcool Casa Petru este produs de Denovie Group, un holding vinicol, reprezentat de două întreprinderi: combinatul „Mold Nord”, fondat pe baza fabricii de vinuri din orașul Fălești și Vinia Denovi (Chateau Denovi), o vinărie cu un ciclu complet de producere din satul Iargara, raionul Leova. Compania posedă plantațiile proprii de viță de vie cu o suprafață totală de 350 ha, situate în sudul Moldovei. Actualmente, pe rafturile magazinelor putem găsi două tipuri de vin fără alcool Casa Petru: Cabernet Sauvignon și Chardonnay. Ele pot fi procurate în mai multe rețele de supermarketuri sau în vinotecile din Chișinău.

Este important să menționăm că vinurile Casa Petru fără alcool, deja au ajuns în state precum Polonia, Belarus, Rusia, SUA sau Japonia, iar aria lor de export continuă să se extindă.

Vinurile fără alcool devin din ce în ce mai populare pe piețele internaționale. Ele sunt consumare de sportivii profesioniști, de adepții unui mod de viață sănătos, de femeile însărcinate, de conducătorii auto sau de persoanele, cărora din motive medicale, consumul de alcool le este strict interzis.

madein.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика