Duminică, 18 Ianuarie 2015 17:04

Rețeta unei afaceri: producerea cosmeticelor naturale

cosm Carolina2Marii producători, care au propriile afaceri în domeniul producției cosmetice și de parfumerie, nu pot să nu recurgă la utilizarea componentelor chimice în realizarea produselor, luând în considerare faptul că cele naturale expiră repede. Anume acest “punct slab” al industriei cosmetic permite noilor producători să apară pe piață, oferind consumatorilor produse cosmetice bazate pe ingrediente naturale și ocupând, astfel, o poziție stabilă.

Așa a procedat tânărul antreprenor Carolina Portarescu, care și-a focusat activitatea pe realizarea produselor cosmetice ecologice sub marca comercială Carolush Beauty.

În prezent Carolush Beauty oferă amatorilor cosmeticelor naturale (numărul cărora crește anual atât între femei, cât și între bărbați) o varietate mare de creme pentru diferite tipuri de ten (inclusiv cel problematic sau matur), scruburi, parfumuri uscate, balsame pentru buze, șamponuri, săpunuri.

“Produsele naturale pentru piele hand-made mereu au fost cerute pe piață, în ciuda firmelor cosm2dominante în industria cosmetică. Totuși, produsele cosmetice realizate din elementele naturale, pe lângă faptul că îngrijesc pielea, tratează iritație, erupții cutanate, umflături, alimentează și hidratează. Cosmetica naturală produsă de mine e adresată amatorilor și persoanelor care au observat deja diferența dintre utilizarea componentelor naturale și a celor chimice. Produsele cosmetice bazate pe elementele ecologice ne permit să îngrijim pielea într-o manieră absolut sănătoasă, astfel încât ea nu conține ingrediente “nocive” și, respectiv, nu va avea efecte negative”, - ne spune fondatorul Carolush Beauty Carolina Portarescu.

Totul a început de la o pasiune studențească. “Am început să experimentez acum zece ani în perioada de studenție. Atunci nu-mi dădeam seama că aceasta îmi va cosm3deveni meseria de bază. Dar am fost foarte pasionată și citeam despre tot ce are legătură cu produsele cosmetice, metodele de îngrijire a pielei și rețetele de realizare a diverselor creme”. Cu timpul, hobby-ul se transformase în producție în condiții casnice de cosmetice, care se transformase într-o sursă suplimentară de venit și, într-un final, se dezvoltase într-o mica afacere.

În prezent, Carolush Beauty oferă mai mult de 20 de tipuri de produse (printre care sunt creme, scruburi, parfumuri uscate, praf de dinți, săpun). Prețul minim e de 40 lei pentru balsam de buze, 250 lei pentru cremă împotriva psoriazisului.

Anul respectiv dorim să mai oferim spre vânzare deocosm1dorante, parfumuri-spray, seria de creme-lux, compoziția cărora, după cum afirmă Carolina Portarescu, nu are analoage în lume.

Răspunzând la întrebarea, de unde Carolush Beauty face rost de ingrediente și cutii pentru cosmetică, Carolina a răspuns: “În Moldova achiziționez doar mierea și acele plante, care nu conțin adaosuri chimice (urzică, levănțică, mentă, melisă, romaniță, gălbenele). Altele sunt furnizate din străinătate. La procurare țin cont de anumite particularități. Cel mai bun ulei de cocos e produs pe Filipine, ulei de cacao în Venezuela, unt de Shea în Burkina Faso (tot de aici îl procură și brandurile internaționale renumite cum ar fi L’Occitane, L’Oreal, The Body Shop). Personal, folosesc doar ingredientcosm4ele certificate USDA Organic, Quality Assurance International, Ecocert. Deoarece ingredientele de bază sunt procurate peste hotare pentru valuta străină, prețurile variază în dependență de fluctuațiile cursului valutar. Dar luând în considerare puterea de cumpărare destul de joasă a populației Republicii Moldova, prețurile pentru produsele de bază rămân aceleași. Cât despre ambalaje, e importantă atractivitatea cutiei doar în vânzarea cosm5cosmeticei en gros. De acord, e important designul cutiei, însă e cu mult mai important conținutul acesteia”.

Referitor la dificultățile de promovare a cosmeticei printre consumatori moldoveni, Carolina Portarescu a remarcat că reacțiile clienților sunt absolut diferite, dar majoritatea au o atitudine pozitivă. “Potențialii consumatori sunt oamenii de rând, care citesc, călătoresc și care au trecut la un mod sănătos de viață și tind spre condiții ideale de trai”.


Articol pregătit de MyBusiness.md


ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика