Duminică, 25 Mai 2014 18:25

În locul pietrei de finisaj - tapete „de piatră”

Compania „Nicolen-construct" a început producția unui nou material de finisaj – piatră aparentă flexibilă. „Este o tehnologie destul de cunoscută, - spune managerul de vânzări, Svetlana Vataman. – Însă noi am îmbunătățit-o considerabil. Unele procese, aplicate pentru producția acestui material, reprezintă un adevărat know-how al nostru".

01peatraPentru ca potențialii cumpărători să poată aprecia noul material de construcție, produs în Chișinău, pe teritoriul Orașului Meșterilor de pe strada Petricani, a fost construită o căsuță de expoziție, lucrată cu piatră aparentă flexibilă.
Care sunt avantajele și particularitățile acestui material? El poate înlocui totalmente piatra de finisaj – molozul, cărămida și chiar plăcile ceramice. Grosimea lui este de doar 2,5 mm și poate fi lipit pe perete aidoma tapetelor. Dar nu chiar identic, căci necesită un adeziv special, pentru plăcile ceramice. „Poate fi utilizat un astfel de aseziv, - zice Svetlana Vataman, - sau poate fi folosit unul special, produs de compania noastră. El este foarte comod, deoarece atunci când e lichid are culoarea albă, la fel ca și lipiciul PVA, iar atunci când se usucă, devine transparent. Drept urmare, dacă lipiciul a pătruns pe suprafața exterioară a pietrei acesta nu va fi observat. De fapt, el se și curăță ușor".
40607934Într-un adeziv obișnuit pentru gresie – acela gri, care seamănă cu cimentul, sunt 20-25% de aditivi chimici, care îi conferă proprietăți adezive. „Lipiciul nostru constă din 50% de amestecuri adezive, - explică Svetlana Vataman, - și, deși el e puțin mai scupt, noi le recomandăm cumpărătorilor să-l aleagă, căci acest adeziv este chiar rezistent – nu se va dezlipi nimic".
Care ar mai fi plusurile noului material? Înainte de aplicarea acestuia, suprafața nu trebuie pregătită în mod special. „Luând în calcul faptul că, - explică Svetlana Vataman, - înaintea montării pietrei naturale decorative, peretele trebuie să fie nivelat, i se aplică un grund, care necesită timp pentru uscare – 12peatratoate aceste aspecte presupun și închirierea de schele, și plătirea lucrătorilor, și multe altele. Am calculat că, placarea decorativă a pereților, utilizând materialul nostru, va fi de trei ori mai ieftină decât cea cu piatră naturală decorativă, dar va semăna leit cu aceasta. De noi se apropie cumpărători, ating pereții căsuței, care sunt placați cu piatra noastră „flexibilă" și sunt surprinși: „nu pot să cred că are o grosime de doar 2,5 milimetri! Cred că glumiți!". Suntem puși în situația de a le arăta mostre și de a le demonstra flexibilitatea, durabilitatea și siguranța materialului".
09peatra„Cumpără rulouri de „piatră flexibilă", acoperă peretele cu adeziv și aplică stratul decorativ, - continuă Svetlana Vataman. – Oferim o garanție de zece ani. La expirarea termenului de garanție, scoți de pe perete „piatra flexibilă" și lipești alta nouă. Însă, nu e neapărat să schimbi placajul peste zece ani".
Apropo, compania „Nicolen-construct" produce și colțuri din polistiren, de diverse dimensiuni, cu „piatra flexibilă" aplicată pe ele – poți decora instant colțurile casei; există și astfel de pervazuri, carcase pentru ferestre. Materialul se produce atât pentru lucrările interne, cât și pentru cele externe. Nu este diferență între acestea, însă, cel care e destinat uzului extern trebuie să fie tratat cu grund hidrofob – el va proteja structura pietrei de arsuri și, totodată, va servi drept strat hidroprotector. Iar cele 90% de materiale sintetice, din care este făcut substratul flexibil, vor proteja materialul de mucegai.
„Dar, știți cum se fac pietrele noastre flexibile? – spune Svetlana Vataman. – E un nisip de cuarț, aplicat pe o bază din material flexibil și acoperit cu praf de marmură. Acesta poate fi mărunt și mășcat, de diferite culori, care, însă, sunt apropiate de cele naturale. Astfel de „piatră" costă 150 lei pentru un metru pătrat. Sunt și culori sută la sută naturale, dar ele sunt mai scumpe. Noi le propunem cumpărătorilor șase variante de dimensiuni. Urmărind atenția venită din partea cumpărătorilor, precum și din experiența primelor comenzi, pot spune că se bucură de popularitate așa-zisa „piatră flexibilă spartă", asemănătoare cu gresia, material „la modă" pentru decorarea pereților caselor, îndeosebi la baza lor".

Articol pregătit de MyBusiness.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика