Duminică, 12 Aprilie 2020 18:17

N-am știut că există o criză a pufuleților pe piața românească! - președintele Romalimenta

Screenshot 2020 04 12 ORDONANȚA MILITARĂ lovește în PUFULEȚI N am știut că este o criză

Vin reacții critice și de nedumerire din partea industriei agro-alimentare, după noua ordonanță militară care prevede interzicerea exportului de cereale, dar și a unor produse procesate din cereale, cum ar fi produsele de patiserie și panificație. Sorin Minea, preşedinte Romalimenta, spune că reglementarea nu a fost discutată cu specialiștii din domeniu şi că va aduce pagube uriașe industriei, scrie money.ro.

Partea de interzicere a exportului de cereale, grâu, orez, porumb – deși la porumb știam că suntem campioni mondiali -, nu este apanajul industriei alimentare, deci nu ne putem amesteca. S-a spus că e cererea unor fermieri, nu știu care sunt rezervele naționale, nu știu dacă era necesar sau nu era necesar.

Problema care este ciudată este interzicerea produselor de panificație și patiserie, chestie care ne-a pierdut complet, n-am înțeles-o.

Cu chiu, cu vai, reușiseră procesatori români să iasă pe piața vestică sau pe piața terților, cu biscuiți, cu crănțănele, cu sticksuri, cu pufuleți… N-am știut că există o criză a pufuleților și a sticks-urilor pe piața românească!”, a declarat Sorin Minea, președintele Romalimenta, la Digi24.

money.ro

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика