Joi, 03 Octombrie 2019 22:13

Iaşi: Au începutul lucrările la Moldova Mall, care va avea peste trei sute de magazine şi o suprafaţă închiriabilă de 100.000 de metri pătraţi

mall moldova

Dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital a început, joi, lucrările la cel mai mare mall din zona Moldovei, care va avea peste 300 de magazine şi o suprafaţă închiriabilă de peste 100.000 de metri pătraţi.

Complexul comercial se va numi Moldova Mall şi va fi construit la marginea municipiului Iaşi, pe actualul amplasament al ERA Shoping Park, investiţia ridicându-se la peste 120 milioane de euro.

Potrivit investitorilor, Moldova Mall va fi cel mai mare centru comercial din Moldova şi al doilea ca mărime din ţară, după cel din Băneasa.

Noul mall de la Iaşi va avea o suprafaţă închiriabilă de peste 100.000 de metri pătraţi şi va reuni peste 300 de magazine. Proiectul include un hypermarket Carrefour şi peste 15.000 de metri pătraţi destinaţi petrecerii timpului liber (40 de restaurante, un cinematograf IMAX şi 4DX, sală de fitness, locuri de joacă pentru copii) şi 3.000 de locuri de parcare.

Durata estimată a construcţiei este de 18 luni.

”Alături de Silk District, amplul proiect de regenerare urbană al fostei platforme Tomiris din Iaşi, Mall Moldova întăreşte angajamentul Prime Kapital în dezvoltarea economică a oraşului şi judeţului Iaşi precum şi în creşterea calităţii vieţii membrilor acestei comunităţi prin atragerea şi reţinerea tinerelor generaţii fără de care dezvoltarea viitoare a Iaşului nu ar fi posibilă. Investim prin intermediul celor două proiecte peste 350 de milioane de euro în comunitatea locală, fapt ce va aduce la dezvoltarea de mii de locuri de muncă şi contribuţii de sute de milioane de euro la bugetele locale pe parcursul următorului deceniu”, a declarat Mihail Vasilescu, partener Prime Kapital.

Investitorii afirmă că Mall Moldova va avea un design spectaculos, proiectul fiind poziţionat la intrarea în Iaşi, pe drumul european către Roman şi Bacău.

Municipiul Iaşi are în prezent două mall-uri, ambele deţinute de omul de afaceri ieşean Iulian Dacălu.

a1.ro

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика