Miercuri, 18 Septembrie 2019 20:54

Primul hotel in spațiu va fi inaugurat in 2025. Ce experiențe le oferă turiștilor

bfa87e1f98ac2bd459ebbe35b386ce4f

Stația Von Braun va fi un hotel de lux care va sfida legile gravitației. Investitorii vor să le ofere turiștilor experiențe unice și speră să le ofere posibilitatea să iasă în spațiu și să exploreze alte stații spațiale sau chiar Luna.

Planurile sunt că până în 2025 să construiască primul hotel în spațiu, care se va numi Von Braun Rotating Space Station, scrie robbreport.com.

"Prin acest proiect le oferim turiștilor opțiunea de a alege să călătorească în spațiu, în următoarea vacanță. E la fel că atunci când își aleg să plece în croazieră sau la Disney World", a declarat Tim Alatorre, arhitectul hotelului.

Bazat pe un concept dezvoltat în anii '50 de Wernher von Braun, hotelul spațial va fi, practic, o structura rotundă, rotativă, cu aproape 200 de metri în diametru, care va crea o forță gravitațională similară cu cea simțită pe Luna. Hotelul va folosi o tehnologie asemănătoare cu cea utilizată pe Stația Spațială Internațională, însă gravitația ei artificială va face că sejururile să fie mult mai plăcute.

Stația va avea 24 de module individuale, echipate cu sisteme de suport și spații de dormit. Fundația Gateway se așteaptă că hotelul să fie locuită de circa 400 de oameni și intenționează să vândă modulele că reședințe private, să le închirieze guvernelor pentru programele de cercetare, iar spațiul rămas să îl transforme într-un hotel de lux.

Investitorii spun că stația va avea aceleași servicii precum orice hotel de lux din New York, Tokyo sau Paris. Turiștii vor avea acces la restaurante, baruri, concerte, proiecții de filme și seminarii educative, la fel cum se întâmplă și pe vasele de croazieră. Reprezentanții Fundației au mai transmis că hotelul va putea să gestioneze 100 de vizitatori pe săptămâna.

În plus, hotelul va fi dotat cu spații care sfidează legile gravitației. Concret, turiștii se vor putea antrena pe un teren de baschet unde gravitația va fi foarte mică, vor putea face sărituri la trambulină sau vor putea face escalada în locuri special amenajate.

Pentru o experiență autentică, investitorii spre să le poată oferi turiștilor posibilitatea să iasă în spațiu și să exploreze alte stații spațiale sau chiar Luna.

Hotelul Von Braun este doar prima parte din planul pe care Fundația Gateway vrea să îl dezvolte pentru a găzdui oameni în spațiu. Până în 2030, compania vrea să plaseze pe orbită alte două stații spațiale, care să poată primi circa 10.000 de turiști în fiecare an.

Fundația Gateway nu este singură care vrea să trimită oameni în spațiu. SpaceX, deținută de Elon Musk, și Virgin Galactic, compania lui Richard Branson, au făcut deja progrese în acest sens. Mai mult decât atât, compania lui Musk a semnat deja primul contract cu un civil pe care îl va trimite în călătorie în jurul Lunii. Potrivit informațiilor din media, viitorul turist spațial este un milionar japonez care ar fi plătit în jur de 150 de milioane de dolari.

bani.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика