Vineri, 16 Septembrie 2016 17:47

Compania lui Chiril Gaburici și Academia de Științe vor lansa un parc solar

compania lui chiril gaburici si academia de Stiinte vor lansa un parc solar 22401Societatea comercială Fly Ren Energy Company, fondatorul căreia este fostul premier Chiril Gaburici, și Academia de Științe a Moldovei au încheiat un Acord de colaborare, care prevede crearea unui Parc Solar, organizarea cercetărilor și pregătirii specialiștilor în domeniul energeticii.

Academia de Științe a Moldovei s-a arătat interesată în soluții inovative de creștere a securității energetice a țării prin majorarea cotei de utilizare a tuturor surselor de energie existente în teritoriu, îndeosebi, energia solară și dezvoltarea conceptului de rețele energetice inteligente.

„Noi suntem deschiși pentru o colaborare de durată cu AȘM și așteptăm același lucru din partea Dumneavoastră. Atât timp cât părțile au de câștigat, noi vedem această colaborare buna și de lungă durată”, a menționat Gaburici, exprimând dorința de a iniția și alte proiecte avantajoase pentru părți.

Parcul solar (poligon de baterii fotovoltaice) urmează a fi creat și exploatat în scopul dezvoltării surselor alternative de energie electrică pe teritoriul țării. Astfel, se va asigura cercetarea în domeniul energiei alternative și utilizarea energiei alternative în tehnologiile moderne de cultivare a plantelor agricole în spații protejate.

Sursă: agora.md

Foto: agora.md

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика