Vineri, 13 Mai 2016 22:14

La Sîngera vor fi produse drone. Compania planifică să investească 1 milion de dolari

dron234În Zona Antreprenorială Liberă „Expo-Business-Chișinău” (or. Sîngera) va fi organizată producția de drone. Se planifică ca producția să fie lansată de compania SRL „Icevo Consulting” din Moldova, care a devenit noul rezident al ZAL „Expo-Business-Chișinău” în baza unui concurs.

După cum se scrie în cadrul unui comunicat al „Icevo Consulting” citat de Logos press, firma va iniția producția de drone timp de 12 luni. Volumul investițiilor pentru realizarea acestui proiect va constitui aproximativ 100-160 mii de dolari. Numărul angajaților va fi de 8 persoane, salariul mediu al acestora depășindu-l pe cel mediu pe țară.

Părțile componente ale dronelor vor fi procurate din străinătate, în special din China, iar ansamblarea lor va fi realizată în țara noastră. La etapa inițială volumul de producere anual va constitui circa 1 milion de dolari. Produsele fabricate vor fi, în principal, exportate.

În prezent, în lume există circa 10 milioane de utilizatori de drone. Aparatele de zbor nepilotate de dimensiuni mici sunt folosite atât de amatori, cât și de companiile specializate, iar domeniul de aplicare a acestora se extinde pe zi ce trece, se scrie în materialul citat.

Zona Antreprenoriatului Liber este amplasată în municipiul Chişinău și ocupă suprafaţa de 23,61 ha. Aceasta a fost creată cu scopul atragerii investiţiilor străine şi a tehnologiilor. Termenul funcţionării ei a fost stabilit până în anul 2025.

http://bani.md/

Foto: cdn2.isciencetimes.com

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика