Luni, 17 August 2015 19:49

Invitație la Forumul Producãtorilor Agricoli din Zonele cu Sistemele Centralizate de Irigare

orosheniyeProiectul Competitivitatea Agricolã și Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED) organizeazã, pe 19 august 2015, Forumul Producãtorilor Agricoli din Zonele cu Sistemele Centralizate de Irigare. Evenimentul va avea loc la Sala de Aur (Chișinãu, str. Ghidighici 1/2) și va întruni 70 de fermieri ai cãror terenuri sunt amplasate în zonele unde Corporația Provocãrile Mileniului / Programul Compact implementeazã proiectul de reabilitare a sistemelor de irigare.

Forumul este dedicat dãrii în exploatare a primelor sisteme cu irigare în raionul Orhei și rezultatelor programului de instruire desfãșurat de ACED. De asemenea, vor fi abordate oportunitãțile de finanțare pentru agricultorii din zonele irigate (2KR, Creditul Guvernului Polonez, MAC-P) și posibilitãțile de marketing pe piețele internã și externe. În cadrul reuniunii, reprezentanții a douã companii locale (Rusmiliud SRL, Lolly Berry SRL) vor povesti despre experiența proprie de activitate in zonele cu sisteme centralizate de irigare, precum si cele de diversificare a producerii culturilor agricole cu valoare înaltã  cu ajutorul irigării.

În a douã jumãtate a zilei participanții la Forum se vor deplasa organizat la lotul demonstrativ al întreprinderii Agrimatco-Service SRL în satul Cojușna, raionul Strãșeni, pentru a se familiariza cu modul de funcționare a sistemului de irigare instalat pe terenurile gospodãriei respective, tehnologii de producere a culturilor agricole cu valoare înaltã.

Pentru coordonare: , mobil – 069275843.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика