Vineri, 13 Martie 2015 13:16

ACED va organiza o vizită de studiu în Turcia pentru producătorii de cireșe

3 541Proiectul Competitivitatea Agricolă şi Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED), finanţat de către Guvernul SUA, va organiza o vizită de studiu sub genericul “Tehnologii avansate de producere a cireșelor”, pentru producătorii de cireșe și consultanții în domeniu. Vizita va avea loc în Turcia în ultima săptămână a lunii mai 2015 și are drept scop oferirea de susținere producătorilor de material săditor pomicol din Republica Moldova.

În cadrul acestei vizite de studiu vor fi abordate o serie de subiecte de interes vital pentru producătorii de cireșe autohtoni, principalele fiind schemele de plantare și tipuri de coroană, sisteme de cultură; particularități și procedee de tăiere; caracteristica soiurilor si portaltoaielor; managementul solului și fertilizarea plantațiilor; protecția integrată a plantelor; irigarea și conservarea apei; practicile de recoltare și post recoltare; practicile de ambalare și tipurile de ambalaj.

Participanții la această vizită vor fi selectați în baza unui concurs de formulare. Ei vor acoperi din cont propriu cheltuielile pentru cazarea la hotel, hrana pe durata vizitei (7 zile inclusiv zilele de călătorie) și costurile pentru perfectarea vizei. ACED va fi responsabil de organizarea vizitei de studiu și procurarea biletelor de avion, dar va oferi și suport informațional la solicitarea de viză. Formularul și condițiile de participare pot fi descărcate de pe situl www.agroconect.md sau www.aced.md. Data limită este 10 aprilie 2015.

ODIMM logo
280 70
WINEWIN 2020