Vineri, 14 August 2015 05:49

Republica Moldova va avea un Registru al turismului

vinoturism1Un sistem informaţional de tip registru electronic privind patrimoniul turistic al ţării va fi elaborat în Republica Moldova. Crearea Registrului turismului este prevăzută de hotărîrea Guvernului, care a aprobat astăzi Conceptul Sistemului informaţional automatizat „Registrul turismului”, informează MOLDPRES.

Registrul va conţine date despre toate obiectivele turistice din ţară care vor fi puse la dispoziţia publicului larg şi actualizat în permanenţă. Se preconizează, de asemenea, formarea unui depozitar de date ce ţine de patrimoniul turistic.

Agenţia Turismului precizează că va asigura accesul la date „rapid, garantat, indiferent de locaţie”. Prin aceste acţiuni se încearcă popularizarea Moldovei ca destinaţie turistică şi atragerea turiştilor străini, care deşi sînt în creştere, nu depăşesc cifra de zeci de mii.

De asemenea, Registrul turismului va servi drept un instrument eficient în atragerea investiţiilor pentru crearea infrastructurii turismului şi amenajarea destinaţiilor turistice.

http://moldpres.md/