Marți, 03 Martie 2015 16:27

„MOLDAGROTECH” (Spring), ediţia a XXVIII-a 4 – 7 martie 2015

moldagro2015spring 41450Organizator:    Centrul Internaţional de Expoziţii “Moldexpo” S.А.
Со-organizatog: Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova

Expoziţia internaţională specializată “Moldagrotech”este un proiect de amploare, care prezintă cele mai performante mașini și echipamente agricole, tehnologii și materiale pentru o agricultură eficientă. Expoziţia actuală este un eveniment de o importanţă statală, devenind de-a lungul anilor un forum național care demonstrează realizările complexului agroindustrial al Moldovei, prezintă tendinţele mondiale de organizare a unei produceri agricole eficient, dar şi aduce în prim-plan problemele cu care se confruntă sectorul. Expoziţia se desfăşoară de două ori pe an: primăvara - la începutul sezonului agricol şi toamna, la finele lucrărilor în câmp.
Evenimentul se bucură de suportul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova.
    Pentru corespunderea standardelor expoziţionale mondiale şi pentru statutul său înalt Expoziţia internaţională specializată “MOLDAGROTECH” a fost distinsă cu Simbolul Asociaţiei Mondiale a Industriei Expoziţionale (UFI).    

“Moldagrotech” (Spring) – 2015 este un business-forum, care corespunde tendințelor actuale de dezvoltare a agriculturii din Republica Moldova
    La expoziţie participă circă 100 de companii, printre care cei mai importanţi producători şi distribuitori din Moldova, Austria, Germania, Ungaria, România, Rusia, Ucraina şi Cehia.
    Acesta este un eveniment tehnic suta la suta B2B - prin dimensiunea sa și impactul comercial este comparabil cu evenimentele europene. Anume aici este evaluată cererea de pe piaţă, sunt prezentate tendinţele şi sunt puse în discuţie aspectele actuale din domeniu, se negociază cu publicul țintă, se iau decizii, se semnează contracte – aici se deschide sezonul agricol 2015!!!
Expoziţia:    
    Răspunzînd cerinţelor sectorului, expoziţia “Moldagrotech” (Spring) – 2015 va prezenta inovaţii din domeniu, mașini și echipamente de ultimă generaţie pentru tranziţia la o agricultură performantă.
     “Agricultura eficientă” va fi cel mai vast segment al expoziției – tehnică pentru lucrări de cîmp. Distribuitori din Moldova vor demonstra modele noi de tractoare, tehnică de prelucrare a solului, maşini de semănat şi recoltat, tehnică de introducere a îngrăşămintelor de la branduri mondiale. Printre expozanţi – liderii pieţei de tehnică agricolă din Moldova: compania WT AgroProfi SRL – sponsorul general al expoziţiei, va prezenta branduri mondiale (CASE IH, Maschino-Gaspardo, Trimble); AGRO MEŞTER HD SRL va oferi tehnică agricolă John Deer, Rabe şi Strom; CHIVIRIGA Vitalie II (Holmer); AGROFERMOTECH SRL (Agco International GmbH, Fend, Sampo, Kuhn); AGROTRAC PRIM SRL (Armatrac); EMTEH - AGRO SRL (Гомсельмаш, Belarus, Salford, Gherardi); IM AGROPIESE TGR GRUP SRL (Master LUX); ESTAGROTEH M SRL (Pronar Sp. Z. oo, Meprozet Koscian SA etc.), SANTACRUZ SRL (Lombardini Engines); dar şi producători din străinătate: РОСАГРОМАШ (Rusia), НПО ВОСХОД ОАО (Ucraina), distribuitorul SC GREEN EXPERT SRL din România etc.
Printre inovaţii în topurile vînzărilor de  tehnică eficientă se regăsesc sistemele GPS-navigare şi monitorizare. Pe acest segment participanţii, printre care  AROBS Software IM, firma din România SC AGRI Inovaţie SRL etc., vor prezenta soluţii de optimizare a monitoringului şi de reducere a cheltuielilor de întreţinere a tehnicii agricole.
Ce ţine de procesarea şi păstrarea producţiei agricole, în special a cerealelor, de asemanea, creşte popularitatea tehnologiilor eficiente. Expoziția va prezenta o selecţie largă de complexe performante de uscare a cerealelor, mini elevatoare, sisteme de ventilare şi transportare a cerealelor, sisteme de control a temperaturii de la producători renumiţi, printre care companiile: compania GSS International SRL, producătorul din România TORNUM SRL etc.
Instrumentele de reducere a riscurilor, în funcție de condițiile climatice, reprezintă o prioritate pentru eficientizarea producției agricole.
Condiţiile climatice din republica noastră impun dezvoltarea sistemelor de irigare, cărora la expoziţia curentă li s-a acordat o atenție deosebită. Participanții, printre care ECO-IRIGARE SRL, DAKON SA, AVA GRUP etc., vor oferi ultimele modele de sisteme de irigare prin picurare, mobile, portabile etc.
Pe segmentul mijloace de protecție a plantelor și îngrășăminte distribuitorii din Moldova: VADALEX-AGRO SRL, AGRIMATCO-SERVICE SRL  etc. vor etala produse şi tehnologii noi. Cu elaborări noi de mijloace tehnice pentru protecţia plantelor va participa şi producătorul autohton Institutul de tehnică agricolă MECAGRO
Echipamente pentru creşterea animalelor şi păsărilor: mijloace tehnice de menținere și de reproducție a porcinelor, cabalinelor, bovinelor și păsărilor de curte vor fi prezentate de producătorul din Cehia BRUNNTHALLER. Furaj echilibrat, proteine, vitamine şi concentrate va prezenta producătorul autohton MĂRCULEŞTI-Combi S.A.
Un segment aparte al expoziției îl va constitui oferta de echipamente pentru industria alimentară. Companiile DINA COCIUG SRL, SC ECOLUX SRL etc. vor prezenta echipamente industriale de procesare, sisteme de ventilație, refrigerare, sisteme de contabilitazare și de management.

Un eveniment special desfăşurat în cadrul “Moldagrotech” (spring): Tîrgul materialului semincer şi săditor: pueţi de pomi fructiferi, viţă de vie, plante medicinale și ornamentale, legume și flori vor putea fi cumpărate la târgul organizat pe spaţiile în aer liber ale CIE Moldexpo.
Program de afaceri
Expoziția este însoțită de un program consistent de seminare, mese rotunde, prezentări, activități de informare şi consultare.
Concursul internaţional «Util pentru Moldova»
La concurs vor participa companii cu tehnologii și echipamente, precum și produse chimice de protecție a plantelor. Mostrele prezentate vor fi evaluate în funcție de relevanța lor pentru utilizare și punere în aplicare în agricultura Republicii Moldova. Câștigătorii vor fi premiați cu Grand Prix, trofee de aur, argint şi bronz, diplome ale Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova.
“Moldagrotech” (spring) îşi aşteaptă participanţii şi vizitatorii
Inaugurarea expoziţiei va avea loc la 4 martie 2015, ora 11:00
în pavilionul nr.2 al CIE „MOLDEXPO”SА
Programul expoziţiei:
4 - 6 martie, 10:00 – 18:00
   7 martie, 10:00 – 16:00

ODIMM logo
280 70