Luni, 31 Mai 2021 09:31

O modalitate inedită de a se plimba cu caiacul. Bloggerul Vladimir Carmanov povestește despre călătoria subterană

подземный заплыв

Pandemia şi restricţiile de călătorie impuse i-au făcut pe moldoveni să găsească modalităţi de distracţie în ţară. Amatorii de aventuri extreme au găsit o modalitate inedită de a se plimba cu caiacul: prin mina de piatră situată la 50 de metri adâncime în sectorul Râşcani al Capitalei. Bloggerul Vladimir Carmanov ne-a povestit mai multe despre această experienţă şi impresiile sale despre călătoria subterană.

"Tot timpul există riscul să te răstorni, aşa că vesta nu e deloc inutilă. Totuşi, sper că adâncimea nu este prea mare. Şi regula de securitate: fără cască nu poţi merge.", scrie publika.md.

Ideea aventurii prin subterane le-a venit întâmplător. Vladimir spune că tinerii au aflat că mina e pe jumătate inundată şi au căutat o posibilitate de a organiza o cursă de caiace.

titre "Pentru noi s-a făcut o excepţie. Totuşi, noi ne gândim acum la măsurile de securitate și căutăm posibilităţi să organizăm excursii pentru turişti."

Caiaciştii au navigat pe sub străzile Florilor, Studenţilor, bulevardele Moscova şi Matei Basarab. Vladimir povesteşte că apa din mină este atât de clară încât a putut filma până la 7 metri adâncime. Iar timpul trece foarte repede: cele cinci ore petrecute în subteran li s-au părut doar o oră jumătate.

titre "E ca şi cum te-ai afla într-o altă realitate. Dar ne-am descurcat bine. Puţin ne-am enervat când am aşteptat maşina aproximativ o oră, dar în general totul s-a terminat bine."

publika.md