CE 1160x100 4 2

Miercuri, 02 Iunie 2021 15:48

Comisia Europeană a aprobat un plan de relansare economică pentru Republica Moldova de 600 milioane de euro

mnogo evroUn plan de relansare economică istoric, de 600 de milioane de euro, a fost aprobat de Comisia Europeană pentru Republica Moldova. Anunțul fost făcut de către eurodeputatul Siegfried Muresan.

„Cea mai bună veste pe care cetățenii Republicii Moldova au primit-din partea Uniunii Europene de la liberalizarea regimului de vize este planul de relansare economică de 600 de milioane de euro pentru următorii 3 ani anunțat astăzi de Comisia Europeană, scrie paranteze.md.

Republica Moldova beneficiază de un plan de relansare economică la fel cum beneficiază toate țările membre ale Uniunii Europene. Este singurul astfel de pachet economic acordat de Uniunea Europeană unei țări din Vecinătatea estică.

Planul de relansare economică pentru Republica Moldova nu ar fi fost posibil fără colaborarea extrem de strânsă dintre președinta Maia Sandu și instituțiile Uniunii Europene.

Banii vor merge, în primul rând, în conectivitate, adică investiții în infrastructura rutieră, digitală, energetică, apoi în competitivitatea economică și sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii, dar și în reformele pe care le așteaptă cetățenii Republicii Moldova în administrația publică, domeniul bugetar, justiție și combaterea corupției.

Ne bucurăm să vedem că acest ajutor a fost anunțat de Comisia Europeană la fix o săptămână de la vizita de lucru pe care am efectuat-o în Republica Moldova alături de președintele delegației Parlamentului European la Adunarea parlamentară Euronest, Andrius Kubilius, și de vicepreședintele delegației Parlamentului European la Adunarea parlamentară Euronest Andrzej Halicki”, a scris Mureșan pe facebook.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика