Joi, 03 Octombrie 2019 21:43

Veste bună pentru şoferi. Începând de astăzi, Chişinăul are două parcări gratuite noi

parcare chisVeste bună pentru şoferi. Începând de astăzi, Chişinăul are două parcări gratuite noi, cu o capacitate totală de 400 de locuri. Una dintre ele este amplasată la intersecţia străzilor Bucureşti şi Bulgară, iar cea de-a doua - pe strada Nicolae Testemiţanu, între Spitalul Republican şi Institutul Oncologic.

Spaţiul unde au fost amenajate cele două parcări se află în posesia Ministerului Afacerilor Interne. Destinaţia terenurilor a fost schimbată, după semnarea unui memorandum între minister şi Primăria Chişinău.

Potrivit reprezentanţilor MAI, terenurile nu erau demult utilizate de către instituţie. De aceea, s-a decis ca spaţiul să fie reamenajat. A fost aplicat marcajul şi a fost instalat un panou informativ pentru şoferi. Începând de astăzi, parcările vor funcţiona zilnic, între orele 07:00 şi 19:00 şi sunt gratuite.

"Aici încă din 2008 nu mai sunt activităţi, nu mai este amplasat nimic. Locaţia Nicolae Testemiţanu încă din 2011 este pustie. Erau în paragină. Ne-am gândit că o să fie utile pentru fluidizarea traficului, în special în arterele care sunt foarte solicitate pe parcursul zilei", a spus IANUŞ ERHAN, secretar de stat al MAI.

Parcarea de pe strada Testemiţanu are o capacitate de până la 250 de maşini. Cea de pe Bucureşţi poate primi până la 150 de autoturisme, însă ulterior ar putea fi extinsă.

"Teritoriul acesta ar putea fi folosit pentru construirea unei parcări supra etajate şi aproximativ cu o capacitate de vreo mie de locuri. Pentru zona istorică, zona centrală a municipiului Chişinău avem nevoie aproximativ de patru asemenea parcări", a spus ADRIAN TALMACI, primar interimar al Capitalei.

Parcările i-au bucurat foarte mult pe şoferi. Aceştia spun că deseori sunt nevoiţi să caute zeci de minute un loc de parcare, mai ales în orele de vârf.

"Eu cred că este o veste foarte bună, va elibera foarte mult centrul oraşului. Este un motiv bun ca să nu ne mai parcăm pe trotuar."

"Demult trebuia şi cât mai multe!"

"Super! Mulţumesc, dacă este şi gratuită, în genere este minunat!"

În prima zi de lansare a noilor parcări, puţini şoferi s-au grăbit să-şi lase maşinile în locuri autorizate şi asta pentru că nu au înţeles din start noua destinaţie a terenului.

"- De la începu v-aţi parcat pe bordură, apoi aţi trecut aici. De ce? - M-au anunţat că este parcare şi de asta. - Aveţi deseori obiceiul să vă parcaţi pe bordură, dacă nu găsiţi lor? - Pe bordură nu, dar dacă este cazul."

"- De ce nu v-aţi parcat acolo?

- Îmi trebuie două minute şi plec.

- Mai bine pe bordură?

- Nu-i mai bine, dar e repede. "

Cele două parcări vor fi supravegheate zilnic de către câţiva angajații ai Inspectoratului General de Carabinieri.

publika.md

ODIMM logo
280 70
WINEWIN 2020