Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 95

Joi, 03 Octombrie 2019 20:39

Guvernul planifică să găsească un operator cu experiență internațională în domeniul adminstrării obiectivelor social-culturale, care va prelua administrarea unei părți a proiectului Arena Chișinău

arena chiAnunțul a fost făcut de Ministerul Economiei și Infrastructurii. Astfel, la inițiativa instituției și a Agenției Proprietății Publice se inițiază un dialog consultativ cu mediul de afaceri național și internațional privind stabilirea conceptului final al proiectului și demararea construcțiilor în proximitatea Arenei Chișinău.

Potrivit comunicatului, la 24 august 2018 Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a semnat un acord de Parteneriat Public Privat pentru proiectarea, finanțarea și construcția arenei polivalente de interes național “Chișinău ARENA” pe o suprafață de 10 ha și alocate suplimentar proiectului cca. 59 ha pentru dezvoltarea infrastructurii amplasate pe teritoriul din extravilanul comunei Stăuceni.

ARENA polivalentă urmează a fi dată în exploatare până la finele anului 2019 și va putea găzdui diverse evenimente sportive, culturale, recreaționale la cele mai înalte standarde internaționale. În acest sens, Guvernul Republicii Moldova în comun cu Ministerul Economiei și Infrastructurii, Agenția Proprietății Publice și Ministerul Educației, Cercetării și Culturii, lansează un apel către mediul de afaceri privind înaintarea conceptelor de valorificare și dezvoltare a terenului cu suprafața de 59 ha care să aducă valoare adăugată Obiectivului existent (Arena polivalentă) și (ii) participarea nemijlocită în calitate de ofertant dezvoltator la construirea complexului arhitectural, în bază de concurs public. La fel, urmează identificarea unui operator cu experiență internațională în domeniul gestiunii obiectivelor de menire socio-culturală, care să preia în gestiunea sa o parte din proiectul “Chișinău ARENA”în baza unui contract de performanță de managementatribuit prin concurs public, pe un termen limitat, având la bază achitarea unei redevențe anuale.

Orice concept, propuneri, dar și întrebările suplimentare spre consultare, pot fi transmise până la data de 03 decembrie 2019, la e-mail-ul: , Ion Potlog, consilier, Ministerul Economiei și Infrastructurii. Prezentarea proiectului urbanistic zonal poate fi descărcat urmând linkul: https://cloud.mail.ru/stock/24G8kzGRiC81qkMKk9VsB6fi.

InfoMarket

ODIMM logo
280 70
WINEWIN 2020