Miercuri, 10 Octombrie 2018 17:32

Vine iarna și ne trebuie o plapumă nouă. Ce ne propun producătorii autohtoni

vine iarna si ne trebuie o plapuma noua ce ne propun producatorii autohtoniÎn timpul nopții ne dorim un somn liniștit care ar neutraliza spiritele adunate în timpul zilei și din acest motiv calitatea somnului este determinată în mare parte de lenjeria de pat pe care o avem. Iar aflându-ne în plin sezon de toamnă, mai contează să ne fie și cald, să avem o plapumă potrivită.

Nu este ușor să alegem una, mai ales când avem atâtea oferte. Iată câteva sfaturi pentru cei ce se află în dilemă.

- Materialul exterior trebuie ales cu atenție, pentru că acesta influențează calitatea, durabilitatea pilotei și confortul persoanei;
- E important de luat în considerare gradul de izolare în dependență de temperatura pe care o preferăm atunci când dormim;
- Umplutura va dicta indicele de căldură, greutatea, prețul, modul de îngrijire, ventilarea aerului fie naturală, fie din fibre sintetice. Cât prima, atât și a 2-a au avantaje și dezavantaje, totul se rezumă la preferințele personale;
- Lungimea plapumei de asemenea trebuie luată în considerație. Se recomandă ca aceasta să fie mai mare decât mărimea patului și cu 20-30 cm mai lungă decât înălțimea persoanei care o va folosi;
- Compartimentarea va asigura pilotei și durabilitate, ținând fixată umplutura.

În urma unei investigații am identificat câțiva producători locali, care propun consumatorilor diverse plăpumi, în dependență de cerințele pe care le au. Cu umpluturi diferite, țesături diferite și un grad de calitate diferit.

Compania ȘARM, se axează pe producerea plăpumilor din fibră siliconată, holofyber „Vaytbol”. Un material de umplutură, ce nu permite absorbția mirosurilor și a prafurilor, oferind posibilitatea aerului să circule. Datorită acestui fapt nu provoacă reacții alergice. Este rezistentă în timp, datorită proprietății de a-și menține ușor forma originală. Pufoasă, călduroasă și practică, această plapumă este potrivită atât pentru copii, cât și pentru maturi.

sarm1

Vestoctava, un alt producător autohton la care putem apela atunci când căutam o plapumă. Utilizează în producerea lor țesături naturale precum satinul, calico, sau bumbacul, și țesături semisintetice precum policotonul sau poliesterul. Un compromis între confort, durabilitate și preț accesibil.

vestoctava

Pentru cei alergici, care caută plăpumi din țesături și umpluturi naturale, Jorj Tex vă vine în ajutor, fiind printre primii producători de plăpumi din lână albă de oi și din puf siliconic antialergic.

jorj tex

O gamă largă de plăpumi oferă și compania Coraf. Acestea sunt din lână de oaie și datorită termoreglării temperaturii și a umidității, pot fi utilizate atât iarna, cât și vara. Mai mult ca atât, astfel de pilote cu conținut de lanolină, sunt recomandate celor care suferă de reumatism și dureri în articulații.
plapuma coraf

S-a găsit și o explicație științifică, de ce procesul de învelire cu o plapumă potrivită, acționează relaxant asupra persoanei, acest proces fiind numit "stimulare prin presiune profundă". Se pare că asemeni unui masaj, acest act relaxează, oferind o senzație de confort și contribuie la producerea serotoninei în organism, hormonul care generează fericire.

ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика