Joi, 27 Septembrie 2018 17:43

Ziua Vinului 2018 acasă la vinăriile Moldovei. Programul activităților

O parte din producătorii de vin din țară au decis în perioada 6-7 octombrie să organizeze  sărbătoarea vinului moldovenesc la ei acasă. Astfel Ziua Națională a Vinului 2018 cu genericul „Vin din sufletul Moldovei”, va fi marcată atât în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, cât și acasă la o parte din vinării. Mai jos vă prezentăm ofertele prezentate de șase din ele:

Mileștii Mici

Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileştii Mici” invită doritorii pe data de 6 octombrie să savureze cea mai grandioasă sărbătoare a vinului moldovenesc, într-o ambianță degajată, alături de cei dragi. Vizitatorii vor avea ocazia să savureze spumante și vinuri cu IGP „Codru" din seria Allegro, să participle la excursii, să guste din bucatele tradiţionale, să se familiarizeze cu tradiţiile, cultura şi obiceiurile noastre naţionale. Prețul biletului este de 100 lei și include transportul. Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

Chateau Vartely

La Château Vartely, în baza biletului procurat, toți oaspeții se vor bucura de oferta All Inclusive ce cuprinde 3 zone: zona degustă (dedicată degustării vinurilor), zona delicii (cu bucate delicioase și deserturi) și zona descoperă (excursii, foto-expoziții și un decor unic). Atmosfera va fi completată de concertul live a celor de la Duo Zephy. Prețul unui bilet pentru maturi este de 420 de lei (2 zile). Sloganul evenimentului: „10 ani Complex Turistic – 10 ani de Vin și Cultură”. Mai multe detalii aici.

Château Purcari

Aici, timp de două zile, tradițiile, muzica bună și aroma vinurilor se vor prinde într-o horă a distracției. Cei ce vor vizita vinăria Purcari vor avea parte de o excursie amplă prin vinărie, de o degustare a 3 vinuri din colecția Vinohora, de numeroase reduceri în magazinul complexului touristic și de multe alte surprize. Prețul unui bilet este de 200 de lei și include transportul. Mai multe detalii aici.

Asconi Winery

Vinăria Asconi își așteaptă oaspeții în zilele de 6 și 7 octombrie, oferind promenade prin vinărie, degustări de tulburel și de vinuri (minim 15 tipuri), reduceri și cadouri, dar și un megaconcert a celor de la Gândul Mâței (6 octombrie) și Alex Calancea Band (7 octombrie). Prețul biletului este de 150 lei și este valabil pentru o zi. Mai multe detalii aici.

Chateau Cojușna, Migdal P

Chateau Cojușna așteaptă cu drag vizitatorii oferindu-le o degustare a vinurilor cu IGP „Codru" din seria “Umbrella”, o excursie prin beciurile subterane, numeroase gustări, muzică și multă distracție. Prețul biletului este de 120 lei și include transportul. Mai multe detalii aici.

Vinăria Poiana

La vinăria Poiana, programul zilei de 7 octombrie va include degustări, excursii și bucate din bucătăria locală și europeană. Doritorii vor putea afla despre etapele procesului de producere a vinului Poiana, despre arta de a degusta și a consuma vinurile de la cei mai profesioniști somelieri și vinificatori. Evenimentul va culmina cu un recital muzical susținut de Vali Boghean Band. Prețul unui bilet este 500 de lei. Mai multe detalii aici.

madein.md