Joi, 09 Iulie 2015 12:05

Primul complex cerealier de tip ZAV construit în Republica Moldova

ce0f211149265ed894355b162072b232 LProducătorii agricoli moldoveni se confruntă tot mai des cu careva lacune în infrastructura post-recoltare a sectorului agricol. Dacă agricultorii locali au învățat bine lecția producerii, atunci subiectul depozitării și prelucrării încă urmează a fi studiat.  În acest context, compania „Comsales Grup” vine cu oferta complexurilor cerealiere de tip ZAV.

ZAV (abrevierea termenului rus „Зерноочистительный агрегат”) – este un complex tehnic, predestinat purificării mecanizate a culturilor cerealiere , inclusiv mecanizării lucrărilor de încărcare-descărcare.

După destrămarea URSS, în Republica Moldova a fost construit un singur complex de tip ZAV. Frecvența redusă de construcție a complexurilor respective are cauze raționale. „Este bine cunoscut faptul că în anii 1990 agricultura s-a pomenit în perioada de tranziție: producția agricolă ca volum, prin urmare și veniturile ca valoare, au scăzut catastrofal,  relațiile cu FMI și alte instituții financiare mondiale încă nu au fost stabilite, conjunctura politică era instabilă, factori care excludeau posibilitatea atragerii investițiilor în agricultură. Abia începând cu anii 2003-2004 agricultorii, teoretic, dispuneau de resurse financiare pentru a efectua investiții”,  spune Vladimir Balaban, director comercial al companiei „Comsales Grup”.

Un alt motiv ce descrie lipsa noilor complexuri de tip ZAV în Moldova de după 1991 are rădăcina în axioma parității: „Nu poți avea clienți dacă nu le oferi un produs. Nu poți oferi un produs dacă nu ai clienți.  Pricina a fost în lipsa ofertei pe piață. Compania „Comsales Grup” este prima care a venit cu oferta construcției ZAV-urilor în 2012, iar în 2013 a fost primită prima comandă”, adaugă specialistul.

Complexul cerealier de tip ZAV constă din 2 categorii de elemente: сonstrucția metalică și utilajul necesar.  Compania „Comsales Grup” este specializată în construcții din metal. Toate activitățile conexe acestui domeniu au fost executate independent . Lucrările au început cu  proiectarea, continuând cu realizarea fundației, construcția bucherului, executarea și montarea carcasei metalice și a pereților din tablă profilată. Având rolul prestatorului de servicii principal, compania a fost responsabilă de testarea și darea obiectului în exploatare.   Utilajul de profil, așa ca separatorul și norele, a fost procurat de la alți furnizori interni și externi.

Cererea pentru complexuri de tip ZAV sa dovedit a fi destul de pronunțată. După complexul cerealier construit în 2013 ,compania “Comsales Grup” a mai primit 3 comenzi, una din care se negociază în prezent.

„ZAV-urile reprezintă încă un pas spre o agricultură civilizată, un instrument ce va permite agricultorilor să controleze calitatea producției obținute, să micșoreze cheltuielile de depozitare și prelucrare, iar prin urmare să sporească rentabilitatea propriei afaceri. Compania” Comsales Grup” își dorește să fie alături de agricultori pe drumul modernizării, aflându-se permanent în căutarea noilor soluții”, încheie Vladimir Balaban.

Compania “Comsales Grup” are misiunea de a deservi întreprinderile industriale și agricole în domeniul construcțiilor metalice, acționând în calitate de antreprenor general de la pregătirea documentației de proiectare până la darea obiectului în exploatare. Controlând toate etapele procesului de construcție, “Comsales Grup” garantează soluții eficiente, respectarea termenilor și a bugetului, precum și fiabilitatea construcțiilor ridicate.

Sursă: fermierul.md

 

Mai multe din această categorie: Roșii GIGANTICE crescute în Chișinău »
ODIMM logo
280 70
Яндекс.Метрика